09 July 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Hammars Bryggeri satsar på ny dryck

Lanseringen av Hammars Bryggeris nya satsning kommer att dra igång omedelbart. Foto: PressbildLanseringen av Hammars Bryggeris nya satsning kommer att dra igång omedelbart. Foto: Pressbild

Hammars Bryggeri lanserar nu en serie svenska tonics i butiker, barer och restauranger. Serien innefattar fyra tonics och en Club Soda.

– Gin och tonic har fullständigt exploderat i Sverige och i hela världen under de senaste åren. Jag upptäckte premium gin och tonics på allvar under min tid på Winefinder. Det var då jag blev sittande med grymma mixologer och sommelierer på kvällarna och diskuterade och provade massor, berättar Robert Henrysson, VD och ägare av Hammars Bryggeri.

Jobbat över två år

Hammars Bryggeri har jobbat i över två år med utvecklingen av de nya dryckerna. Ett arbete som började i att hitta en egen smakprofil. Grunden lades med Hammars Tonic Original – en torr bastonic med utpräglad beska.

- Vi tycker att vi fick till grunden väldigt bra. Och vad beror det på då? Kompromisslöshet. Mycket tid och passion. Bara naturliga smaker.

- Vi kokar vår egen sockerlag på svenskt socker. Allt utvecklas och blandas i vår lilla fabrik i Hammar utanför Askersund, fortsätter Robert Henrysson.

Tog fasta på gammat recept

Lanseringen innehåller också två smaksatta varianter. 

- Pink Tonic har friskt grapefrukt som bas, sedan experimenterade vi med olika kickar till den härliga, pigga syran. Sedan Lemongrass and Mint, en smakkombination som inte vi sett förut men som vunnit allas hjärtan.

Man ville också ha med klassiska Club Soda.

-Vi gick tillbaks och letade i våra receptböcker och hittade ett recept från 30-talet. Mineralsaltbalansen i det receptet, och vårt fantastiska vatten, är det vi nu baserat vår nya Club Soda på, fastlår Henrysson.

Lansering nu i september

Slutligen Hammars Tonic Original Zero, som beskrivs som en sockerfri premiumtonic som levererar en mycket bra smakbalans utan kalorier. Detta har helt saknats på marknaden fram till idag, enligt Hammars Bryggeri.

Lanseringen sker under september. Dryckerna finns till en början i utvalda Coop-, ICA- och Hemköps butiker i mellan-Sverige, samt på ett antal barer i Stockholm, Örebro, Norrköping och Halmstad. 

Hammars Bryggeri grundades 1904 och är ett av Sveriges äldsta bryggerier. Idag produceras läsk, drink mixers och mineralvatten på ett småskaligt och hantverksmässigt sätt i bryggeriets lokaler. Bolaget omsatte under 2018 dryga 13 miljoner kr.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-26 17:29
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.