Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Klippt och invigt för nya Ramundergården

Annette Schön höll i saxen när Ramundergården förklarades invigt efter utbyggnaden. Foto: Alice SandströmAnnette Schön höll i saxen när Ramundergården förklarades invigt efter utbyggnaden. Foto: Alice Sandström

Den högtidliga invigningen av nya delen av Ramundergården samlade fler besökande än beräknat. Social- och omsorgsnämndens ordförande Annette Schön klippte det traditionella bandet.

Kulturchefen Tomas Dahlberg och konstnärerna Anneli Linder och Oubaida Mualem som stod för de nya dekorationerna var också närvarande liksom kostchefen Eva Sjögren.

Besökarna bjöds på kaffe i den nya matsalen, där ortens seniorer om några veckor har möjlighet att äta lunch. Mellan gamla och nya delen finns ett atrium där man kan njuta av gröna växter, lyssna till porlande vatten och beundra vackra fiskar, som kommer att vara på plats om någon vecka.

Bygget drog ut på tiden och kostnaden ökade, men i slutänden verkar det bli ett bra resultat. Personal och boende som flyttat över till den nya delen trivs bra och det har fungerat förvånansvärt bra med flytten.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2019-09-30 17:44
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.