Gå till innehåll
Kumla

Stopp för föräldrar i Kumla att gå in i skolor

Publicerad: 25 May 2020 14:35

Kumla kommun har under måndagen startat ett förbud för föräldrar att gå in i barnens skola/förskola för att hämta och lämna barn. - Utomhus finns bättre möjligheter att kunna hålla avstånd, skriver Ann-Sofie Vennerstrand, Skolchef hos Kumla kommun.

- Ja det gäller alla förskolor och skolor i Kumla, men tiderna för när hämtning och lämning sker utomhus varierar beroende på när det brukar vara mest hämtningar/lämningar på respektive enhet, svarar Ann-Sofie Vennerstrand.

“Väldigt trångt i kapprummen”

Har alla vårdnadshavare informerats, och hur i så fall?

- Under förra veckan informerade alla rektorer vårdnadshavarna på sin förskola/skola via Infomentor. Rektor tillsammans med personalen har bestämt under vilka tider som det är trångt i kapprummen när vårdnadshavarna hämtar och lämnar, därav är det olika tider som gäller för olika förskolor/skolor.

Varför kom beslutet just nu, covid-19 har ju funnits ett tag?

- För att fortsätta minska smittspridningen och fortsätta hålla i och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer med att hålla avstånd genomför vi detta nu

Vem/vilka tog beslutet?

- Förvaltningsledning tillsammans med rektorerna har beslutat detta.

Har det upplevts som ett problem med vårdnadshavare som lämnar/hämtar?

- Under vissa tider blir det väldigt trångt i kapprummen och svårt att hålla avstånd för att minska smittspridningen. Utomhus finns det bättre möjligheter att kunna hålla avstånd, avslutrar Ann-Sofie Vennerstrand.

Grannkommunen Örebro har också infört liknande regler att förhålla sig till.

Annons

kumla