Gå till innehåll
Kumla
Folkmassa som njuter av ett utomhusevenemang på en racingbana under solnedgången, med många människor sittande på gräs och i bärbara stolar.

Stol och filt får man exempelvis ta med till Sannahed, men inga väskor eller påsar. Foto: Erik Widlund

Inga väskor/påsar för publik vid Indianmatchen

Publicerad: 13 May 2024 15:58

När Indianerna under tisdag kväll har sin hemmapremiär för säsongen råder det förbud för publik att ta med sig väskor eller påsar. Evenemanget räknas som ett större evenemang. Orsaken till förbudet är den höjda terrornivån.

Polismyndigheten införde förbudet i november 2023. Detta efter att terrorhotsnivån i Sverige höjts till en fyra på en femgradig skala. Förbudet har alltså funnits ett tag. 

“Gäller alla storlekar”

Men när Indianerna la ut en påminnelse på sina sociala medier för några dagar sedan verkade det ändå komma som en stor överraskning för många. Detta gäller:

“Beslutet innebär att inga väskor är tillåtna på arenorna vid större idrottsevenemang. Det gäller alla storlekar och utformningar, handväskor och plastpåsar, såväl genomskinliga som täckta. Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på arenan. Samt skötväskor efter genomsökning.”

Var gränsen går för om ett evenemang ska räknas som “större” eller inte verkar lite oklart. Detta står alla fall att läsa på polisens hemsida:

“Det finns ingen uttalad gräns utan det sker en individuell prövning i varje enskilt fall, polisen kommer då meddela arrangören vilka villkor det är som gäller för just det evenemanget.”

Annons

kumla