Gå till innehåll
Kumla / Fotboll

Yxhults damer tog första segern i Division 3

Publicerad: 13 May 2024 12:04

Yxhult IK:s damlag har till denna säsong kvalificerat sig för spel i Division 3. I helgen kom lagets första vinst när man besegrade Karlslunds IF FK med 3-0 på hemmaplan.

Innan denna match hade man hunnit spela två omgångar och då kryssat i en och förlorat en. I tredje omgången kom första vinsten. Ordförande Ove Lindqvist såg matchen och har skickat in ett referat:

"Bra start för YIK mot detta Karlslunds IF FK som man mött ett antal gånger genom årens lopp. Redan i den sjunde minuten får Isa Olofsson Lindberg chansen efter fin framspelning av Agnes Hagström, men inget mål den gången. I den 22:a minuten kapas Agnes Hagström rejält strax utanför straffområdet och här luktar det målchansutvisning, men inte ens ett gult kort tar domaren fram. 

Flera händelser i första borde givit gula kort till KIF, men så skedde inte. I 36:e minuten får YIK en hörna, den är bra slagen av Tyra Ernkrans och med full fart språngnickar Alicia Lindqvist Parbratt bollen i mål helt otagbart för gästernas målvakt. 1-0 i paus och YIK det klart bättre laget.

Andra halvlek och ett antal byten i YIK förändrade snabbt matchbilden och KIF fick allt mer att säga till om, men två bra omställningar skapar friläge för Isa Olofsson Lindberg som gör 2-0 och Tyra Ernkrans vill inte vara sämre, när hon får en liknande chans i 62:a spelminuten och gör 3-0, ett resultat som stod sig matchen ut. 

En match med tråkig avslutning, då Isa Olofsson Lindberg får två rejäla smällar och blir liggande med svåra smärtor i bröstkorgen, så att ambulans fick tillkallas. Efter en lång stunds behandling kunde sedan Isa med hjälp ta sig till omklädningsrummet och behövde inte följa med ambulansen"

ÖVRIGT: Detta Karlslund är inte samma lag som det i DamAllsvenskan. 

Annons

kumla