Gå till innehåll
Kumla / Brott
Exteriörvy av Örebro tingsrättshus i Sverige, med domstolens emblem på en metallvägg med närliggande byggnader och en asfalterad gata synlig.

43-åring dömd för olaga förföljelse. Foto: Axel Frisén

Kumlabo får fängelse
för olaga förföljelse

Publicerad: 20 May 2024 11:44

Den 15 mars i år meddelades en man från Kumla kontaktförbud; han förbjöds att besöka eller ta kontakt med en kvinna. Trots det fortsatte han att kontakta kvinnan på olika sätt.

Vid minst 17 tillfällen mellan 30 mars och 13 april tog mannen kontakt med kvinnan genom textmeddelanden eller genom att ringa till henne. Det var varit oönskade samtal bland annat nattetid. Kvinnan har upplevt det som obehagliga kontakter, och mannen har använt flera olika telefonnummer i kontaktförsöken.

Efter de obehagliga kontaktförsöken i april anhölls och häktades mannen för han brutit mot kontaktförbudet.

Tre månader

Nu har den 43-årige mannen från Kumla också dömts för olaga förföljelse. Tingsrätten ser allvarligt på att han tagit oönskade kontakter med kvinnan, särskilt som har vid ett tidigare tillfälle meddelats kontaktförbud mot en annan kvinna.

Tingsrätten dömer mannen till tre månaders fängelse. Han ska sitta kvar i häktet tills han ska avtjäna sitt fängelsestraff. Kumlabon ska också betala 15 000 kronor i skadestånd till kvinnan för den kränkning han utsatt henne för och han ska betala 1 000 kronor till Brottsofferfonden.

Annons

kumla