Gå till innehåll
Laxå / Brott

Laxåbo dömd för hot
och våld mot polisman

Publicerad: 16 April 2024 16:50

Polisen var på plats i Laxå den 14 september förra året. Vid Tavernagatan kom en man fram till poliserna och sa att de inte var välkomna. Det här var en plats som Laxåmannen bestämde över. Poliserna såg också mot den parkbänk där mannen suttit; där fanns en kniv och man bestämde sig för att visitera mannen. Då gjorde han våldsamt motstånd.

Nu har 40-årige mannen, hemmahörande i Laxå, dömts för brott mot knivlagen och för våldsamt motstånd. Själv säger han att han hade kniven med sig efter en fisketur och att han bara ville skämta med poliserna.
Laxåbon döms också för hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman, brott mot knivlagen och våldsamt motstånd den 27 oktober förra året. Då åkte han tåg mot Degerfors och satt berusad i första klass. En tågvärd bad honom flytta på sig. Det gjorde han inte, i stället hotade han tågvärden till livet. När tåget kom till Degerfors omhändertog polisen honom. Då gjorde han våldsamt motstånd, igen.
Den 40-årige mannen från Laxå döms till sju månaders fängelse. Han ska också betala 4 700 kronor i skadestånd till den tågvärd han hotade, och han ska betala 4 000 kronor till den polisman som han sparkade våldsamt mot knät. Laxåbon ska också betala 1 000 kronor till Brottsofferfonden.

Annons

laxa