21 September 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Sveriges största Sibylla invigdes i Hallsberg

Under onsdagen hölls invigning och under torsdagen öppnar Sibylla på riktigt. Förväntningarna är höga. Foto: Anders björkUnder onsdagen hölls invigning och under torsdagen öppnar Sibylla på riktigt. Förväntningarna är höga. Foto: Anders björk

Det var lapp på luckan när Sibylla invigde under onsdag kväll. Med sina 102 sittplatser blir lokalen i Hallsberg Sibyllas största i hela Sverige. VD Joakim Carlsson kallade Hallsberg för riktiga "Sibylla-trakter"

- Det är kul att det blev så många som kom till invigningen. Jag har varit ute runtomkring och bjudit in folk och det blev en väldigt bra uppslutning. Jag räknar med ungefär 150 gäster här, säger Mikael Carlsson, franschiesetagare.

Har runt 20 anställda

Hur har responsen varit om er nyetablering?

- Vi har fått väldigt mycket positivit feedback från företag i närmorådet och även generellt från hallsbergare som varit nyfikna vid byggnationen och varit här och sagt hej, så vi ser verkligen fram mot att öppna.

Joakim Carlsson, VD för Sibylla och Mikael Carlsson, franschiesetagare i Hallsberg.

Har det blivit som du hoppades på när ni byggt om?

- Jag tycker faktiskt det blivit över förväntan. Vi skruvade i den sista skruven tjugo över två natten till onsdagen, säger Mikael och tillägger att man har sju fast anställda och 14 timanställda, men än fler timanställda välkomnas.

På plats i den fullsatta lokalen var även Sibyllas VD Joakim Carlsson. Han och Mikael höll varsitt kort tal inför de matsmakande gästerna. VD Carlsson var tillfreds med att slagit sig ner i Hallsberg.

"Hallsberg är Sibylla-trakter"

- Hallsberg är verkligen "Sibylla-trakter". Fabriken i Sköllersta är inte så långt härifrån och det var i det här området som Sibylla föddes 1932. Sen är Hallsberg en typisk ort som bör passa Sibylla väldigt bra.

Enellys som var här innan fick lägga ner, varför kommer det gå bättre för er?

- Sibylla är ett väldigt välkänt varumärke i hela Sverige. Om man åker förbi och ser en Sibylla-skylt så vet man vad man får. Och det är ett jättebra läge här. Bra med parkeringar och väl synligt från vägen.

Lokalen i Hallsberg är ovanligt stor för att vara Sibylla.

- Den är väldigt stor och det här blir Sveriges största Sibylla-restaurang. Det är första gången vi har en drive-in som även har över 100 sittplatser (102 exakt), avslutar Joakim Carlsson, VD hos Sibylla.

Samma ämne:
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-23 11:04
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.