Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
02 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Fortsatt måltorka och knackigt spel

ÖSK i vitsvart passade bättre än IFK Hallsberg.ÖSK i vitsvart passade bättre än IFK Hallsberg.

Måltorkan och knackigt spel fortsätter för IFK Hallsbergs kämpande damlag. På fredagkvällen blev det förlust i div 1 mot ÖSK med 0-3 (0-2) hemma på Allévallen.

Under den nedåtgående solen tog gästerna i svart-vitt kommandot direkt och bara turen och ett par fina ingripanden av IFK-målvakten Moa Zakrisson höll målen borta.

Den stora skillnaden mellan lagen var att ÖSK hade precision i sina passningar under uppspelen från egen planhalva medan IFK:s spel hakade upp sig, det eftersträvade lugnet infann sig aldrig, igångsättningen med långa utsparkar resulterade oftast i att motståndarna fick bollen.

Rullade på ribban

Efter ett par sumpade målchanser, bland annat en boll som rullade på ribban, dömde domaren i 21:a minuten straff till ÖSK efter en hönsgårdssituation. 0-1 var ett faktum.

I 33:e minuten sågade sig gästerna fram på högerkanten i ett snyggt anfall som avslutades med ett inlägg efter marken som sattes perfekt, 0-2. Målgörare: Emilia Andersson, tidigare spjutspets hos IFK, som bytt klubb denna säsong.

Strax före halvtidsvilan hade IFK sitt första anfall som nådde straffområdet.

Lite mer aggressivt

Andra halvlek inleddes dock piggare av Hallsberg. Lisa Bergman var på vippen att slita sig fri framför mål men en ÖSK-försvarare lyckades avväpna henne i sista sekunden. 

Hemmalaget uppträdde mer aggressivt och utjämnade spelet under en period men gästerna tog tillbaka initiativet. 0-3 föll i 75:e efter att hemmalagets inkast skarvnickats bakåt av en lagkamrat men friställt en örebroare som enkelt kunde placera in bolluslingen.

IFK Hallsberg har ännu inte hittat sitt spel. Passningarna med fel adress är fler än de som når fram.  Organiserade anfall är sällsynta. Det verkar saknas självförtroende. Laget ser ut att behöva mycket tid för att hitta fram till ett vinnande koncept. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-05-06 21:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla