Gå till innehåll
Askersund / Näringsliv

Ny chef för gruvan i Zinkgruvan

Publicerad: 11 July 2024 12:25

Andreas Suup blir ny gruvchef på Zinkgruvan Mining. Hans främsta uppdrag blir att fortsätta arbetet med att säkerställa en säker, stabil och hög produktion. Detta berättar företaget via ett pressutskick.

– Vi ser med stor glädje fram mot att Andreas börjar hos oss på Zinkgruvan Mining. Andreas har lång erfarenhet inom gruvindustrin som passar bra in hos oss. Han kommer i allra högsta grad bidra till vår påbörjade resa framåt med fokus på arbetsmiljö och en stabil produktion, säger Staffan Sandström, vd på Zinkgruvan Mining.

“Hoppas vara till nytta”

Efter 20 år inom gruvindustrin som bland annat utvecklingsingenjör, verksamhetschef, anrikningschef och teknisk chef hos LKAB och som gruvchef för först Kristinebergsgruvan och senast Renströmsgruvan hos Boliden, flyttar nu Andreas med sin familj söderut till Örebro. 

En man med glasögon, en brun kavaj och en brun pikétröja står i en korridor med stora fönster.

Andreas Suup har lång erfarenhet inom branschen inom landet.

– Att få chansen att lära mig gruvkulturen hos Zinkgruvan Mining ska verkligen bli roligt. Jag kommer göra mitt bästa för att fortsätta utveckla arbetet med daglig styrning, veckostyrning och avvikelserapportering för att nå produktionsmålen. Långsiktigt måste vi fortsätta utvecklingsresan med elektrifiering, digitalisering och effektivare stödprocesser i produktionscykeln. 

-Jag vet också att säkerhetsarbetet med kritiska kontroller har varit framgångsrikt, och jag ser fram emot att fortsätta utveckla säkerhetskulturen tillsammans med mina medarbetare. Att fortsätta utveckla hur vi jobbar tillsammans med hög grad av involvering blir också viktigt. Jag kommer att göra mitt bästa och hoppas att den erfarenhet jag har ska vara till nytta även för Zinkgruvan Mining, säger Andreas Suup.

 Andreas Suup börjar sitt arbete på Zinkgruvan Mining den 12 augusti. Han ersätter Craig Griffiths som gått i pension efter sex år som gruvchef.

Annons

askersund