Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Åsbro får seniorboende med 15 lägenheter

Femton lägenheter skapas i gamla Lärkbacken. Foto: Weine AhlstrandFemton lägenheter skapas i gamla Lärkbacken. Foto: Weine Ahlstrand

Forna särskilda boendet Lärkbacken i Åsbro ska få ett ansiktslyft. På så sätt skapas seniorboendet Lärkan med 15 moderna lägenheter.
Renoveringen startar i maj och innan årets slut ska det vara inflyttningsklart.

Det var i höstas som Askersundsbostäder köpte fastigheten av kommunen. Efter det har planeringen pågått för att skapa ett seniorboende, ett boende som i första hand riktar sig till personer över 65 år.

– Jag är säker på att det blir superfina och attraktiva lägenheter, säger Johan Brunnberg, arbetsledare på Askersundsbostäder och ansvarig för projektet.

– Vi bad arkitekten att ta ut svängarna rejält och skapa något nytt.

Johan Brunnberg, Askersundsbostäder. Johan Brunnberg, Askersundsbostäder.

Inbjudande glasentré

Det har bland annat resulterat i att det blir en inbjudande glasentré och ett stort allmänt utrymme med takfönster.

De femton lägenheterna är fördelade på elva tvåor med kök och fyra ettor med kök. Lägenhetsytorna varierar mellan 38-74 kvadratmeter. Hyran landar på 4 000 – 7 000 kronor och då ingår el och värme.

– I fastigheten kommer det att finnas en gemensam tvättstuga, men samtliga lägenheter förbereds även för tvättmaskin, tumlare och diskmaskin. Det dras också in fiber, berättar Johan Brunnberg.

"Lärkan" ska stå inflyttningsklar innan årets slut.

Egen altan till alla lägenheter

I renoveringen görs alla invändiga ytskikt om. Den tidigare golvvärmen behålls. Varje lägenhet får en egen altan och en mindre odlingslott. Och så får huset en ny utvändig färg.

– Vi vill förändra och tvätta bort stämpeln av ett äldreboende, förklarar Johan Brunnberg.

– Det blir ett seniorboende som främst riktar sig till 65-plussare som vill ha en egen modern lägenhet samtidigt som det är nära till gemenskapen. Vi tror att det finns stort intresse av ett sådant här boende.

– Här i ett gemensamhetsutrymme tar vi upp för takfönster, säger Askersundsbostäders Johan Brunnberg. – Här i ett gemensamhetsutrymme tar vi upp för takfönster, säger Askersundsbostäders Johan Brunnberg.
Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-30 15:45
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.