Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Rondellhund i Kvarntorp ger hjärta åt Vilks

Denna skapelse har placerats i rondellen vid Kvarntorp. Foto: Henrik ÖstenssonDenna skapelse har placerats i rondellen vid Kvarntorp. Foto: Henrik Östensson

Konstnären Lars Vilks avled nyligen i en trafikolycka. Hans verk finns bland annat på Kvarntorpshögen. Nu har någon skapat en rondellhund och placerat i Kvarntorpsrondellen. Det var på grund av en sådan, om än en betydligt mer kontroversiell än den nuvarande, som Vilks i många år tvingades leva med bevakning dygnet runt.

Lars Vilks var den kontroversiella konstnären som tvingades leva med ständig bevakning efter att ha tecknat profeten Muhammed som en rondellhund 2007. 

För en vecka sedan avled Vilks i en trafikolycka i Markaryd. 

Vid Kvarntorp finns konstutställningen “Konst på hög” och där har Vilks konstverket Corona Borealis sedan sommaren 2020. Dessutom hade han ett verk som hette Waaaaal, som dock brändes ner 2019. 

Platsen där rondellhunden placerats är rondellen vid Kvarntorpskorset. Bara ett par kilometer från Kvarntorpshögen. Det är oklart vem som placerat dit den.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-09 18:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.