09 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumla inte längre utan en naprapat

Naprapathögskolan, som Johanna gick, är en privat skola i Stockholm för utbildning av naprapater. Numer driver hon sin egen mottagning i huset i bakre bildkant. 

Naprapat fanns i både Hallsberg, Askersund och Laxå tidigare, dock inte i Kumla. Men nu är det ändring på det. För några månader sedan startade Johanna Cederström sitt  Kumlanaprapaten och kunderna har hittat direkt till företaget. 

Johanna Cederström jobbade tidigare inom företagshälsovården för Feelgood och utgick då från Kumla, men 2013 lades satsningen ner och Johanna gick på mammaledighet under ett par år.

Startade upp i maj

- Arbetsbrist sa man till mig att det berodde på, och jag blev väl egentligen inte så förvånad. Jag jobbade mycket gentemot Ericsson och det var stora varsel där då, förklarar hon. 

Utbildningen till naprapat är lång. Fyra år i Stockholm blev det för Johanna och därefter ett års praktik. Att vara naprapat handlar bland annat om att hantera massage, muskeltöjning, knäck i ryggen och akupunktur.

- Det är mycket att lära, första året på utbildningen är nästan bara rent teoretiskt. Anatomi och fysilogi, hur kroppen funkar. Sen bygger du på det där kommande år med mycket praktik och olika behandslingsmetoder, berättar Johanna.

Hon är uppväxt i Askersund men bor idag i Sköllersta. I maj flyttade Johanna in i sin nya lokal på Västra Drottninggatan (gamla brandstation) och hon fick direkt mycket att göra.

"Mycket pusha sig själv"

- Jag har jobbat hela sommaren medans andra haft semester, det är väl en anledning att jag har haft så mycket att göra. Sen har kollegor från närliggande städer skickat över kunder till mig med, vi har ett bra samarbete.

Varför just Kumla?

- Det var ju för att jag visste att det inte fanns någon naprapat här sen tidigare, trots en rätt stor befolkningsmängd. I exempelvis Hallsberg, Askersund och Laxå fanns det redan naprapat.

Hur trivs du med att driva eget då istället för vara anställd?

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-09-02 16:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.