25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Mässbesökare får
se anstalt inifrån

Kriminalvården, Kumlas näst största arbetsgivare, kommer med sin trailer till mässan vid ishallen på fredag-lördag.Kriminalvården, Kumlas näst största arbetsgivare, kommer med sin trailer till mässan vid ishallen på fredag-lördag.

Kriminalvårdens stora trailer kommer till Företagsmässan för att värva nya medarbetare och visa verksamheten. Nytt är att besökarna med VR-glasögon kan få en verklighetstrogen inblick inifrån en anstalt med högsta säkerhetsklass, som i Kumla.

I trailern finns ett begagnat bostadsrum från anstalten Kumla uppbyggt för att besökare ska kunna gå in och uppleva hur klienter bor i anstalt.  Och alldeles nytt är att det finns VR-glasögon som besökare kan prova i trailern.

Besökare får uppleva fyra verklighetstrogna miljöer från klass 1 anstalt (högsta säkerhetsnivån). Genom att vrida på huvudet får besökare uppleva en verklighetstrogen känsla av att vara i anstalt på riktigt. Miljöerna som visas är:

Inpassering genom metallbåge och möte med en narkotikahund
Ett besöksrum anpassat för barn
En häktescell
En rastgård med hög säkerhet

Behöver produktionsledare

Kriminalvården sysselsätter klienter i en stor arbetsdrift med produktion av allt ifrån hus till kläder. I Region Mitt finns såväl mekanisk verkstad, träindustri, tvätteri, textil och sömnad som plastindustri. 

Kriminalvården har ofta behov av yrkesgruppen produktionsledare med särskild yrkeskompetens från dessa områden. Inom Region Mitt arbetar drygt 80 produktionsledare som sysselsätter ungefär 1 200 klienter. En produktionsledare fungerar som arbetsledare för flera klienter och målet är att hjälpa dem att finna, få och behålla ett arbete.  

I trailern kommer besökare att få se produkter producerade i arbetsdriften: kontorsinredning från Kumla och olika sömnadsartiklar från Hinseberg. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-24 18:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.