07 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Intagna visat förståelse för situation

Runt 1 000 personer samsas kring anstalten i Kumla. Men än så länge har de klarat sig från att smittas. Foto: Lars-Göran Månzon. Runt 1 000 personer samsas kring anstalten i Kumla. Men än så länge har de klarat sig från att smittas. Foto: Lars-Göran Månzon.

Anstalten i Kumla är stadens största arbetsplats med 500 anställda. Inga fall av Coronaviruset har dock rapporterats vare sig bland personal eller intagna, säger fängelsechefen Magnus Östlund.

Anstalten i Kumla har en personalstyrka på 500 och nästan lika många intagna, 476. Magnus Östlund är tillförordnad anstaltschef i Kumla.

- Nej, det är inget sjukdomsfall pga Corona vi känner till hos oss. Vi följer de råd som myndigheter satt upp för att begränsa spridningen så gott det går utan att för den delen få panik, förklarar Magnus Östlund.

Magnus Östlund. Foto: Privat

Tillsvidare har alla besök och permissioner för fångar ställts in. Hur har fångarna tagit detta?

- De har generellt sett visat förståelse för det. De hänger med i utvecklingen och vad som står i media och vill ju inte ha in smittan hit. Med tanke på vi lever så tätt här är det i så fall stor risk för spridning.

Det har även skjutits upp att inställa sig till nya fängelsestraff för dömda. Detta "drabbar" dock inte Kumla.

- Det gäller bara öppna anstalter, vi som är en sluten anstalt med längre straff omfattas inte då personer som kommer hit suttit frihethetsberövde innan, avslutar Magnus Östlund. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-17 10:53
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.