Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
30 May 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Edvin är redo att ta över efter pappa Ulf

Efter många år som drivande hos ICA Profilen funderar Ulf Danielsson på att trappa ner. Sonen Edvin är redo att ta över. Foto: Anders BjörkEfter många år som drivande hos ICA Profilen funderar Ulf Danielsson på att trappa ner. Sonen Edvin är redo att ta över. Foto: Anders Björk

Ulf Danielsson har drivit ICA Profilen i över 20 år. Ett generationsskifte är dock på gång. Sonen Edvin är utsedd till ny butikschef och planen är även att han framöver ska ta över som ägare.

Ulf Danielsson tog över som ägare hos ICA Profilen 1999. 

Den person som drev butiken innan hette Tomas Wahlström. Efter att Ulf tagit över bytte butiken namn till ICA Rimi och även ICA Supermarket, innan man gick tillbaka till ICA Profilen. 

Behöver dra ner på tempot

- Jag var  butikschef hos ICA Kvantum, som det då hette, i tio år innan Profilen. Jag har även jobbat på ICA i Hallsberg som styckmästare, fastslår Ulf Danielsson. 

Ulf och Edvin utanför butiken. Det finns två olika in- och utgångar till ICA Profilen. Ulf och Edvin utanför butiken. Det finns två olika in- och utgångar till ICA Profilen.

De flesta butiker har en titel med namnet “butikschef”. Det har dock inte ICA Profilen haft sedan Ulf tog över. Även om Ulf själv i stort sett fungerat som det.

- Jag har inte tyckt vi haft det behovet, så jag har haft den rollen själv. Men jag är inte så ung längre och behöver dra ner lite på tempot. Då passar det bra att Edvin kliver in som butikschef.

Ulf ser sig dock fortsätta på ICA Profilen ett tag framöver. 

- Jo jag har några år kvar till pension, så än ska jag inte sluta. 

“Har växt upp i butiken”

Edvin Danielsson är 28 år. 

Han har jobbat på ICA Profilen sedan 15 års ålder och säger sig vara uppväxt i butiken. De senaste ett och ett halvt åren har han jobbat heltid, efter att innan kombinerat det med studier. 

- Mitt jobb handlar om att se till att vi fortsätter hålla samma nivå. Sen blir det väl kanske att jag kan jobba lite mer synligt ute i butiken än vad Ulf har gjort. 

- Jag har varit här så länge att jag har bra koll på vad våra kunder efterfrågar och vill ha när de kommer hit, säger Edvin.

“Vi försöker matcha Maxi”

Den dagen Ulf drar sig tillbaka tyder mycket på att Edvin tar över som ägare. 

- Tanken är att det ska bli ett generationsskifte då. Det lutar åt det, säger Ulf.

Hur går affärerna här på Profilen?

- Jodå, de går bra. Vi har mycket kunder och säljer mycket varor. Sen har vi ju tuff konkurrens från ICA Maxi, men vi försöker matcha dem på olika sätt. 

- Oftast är det lugnare att handla här och många kunder som inte ska ha så jättemånga varor väljer oss, avslutar Ulf Danielsson.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-01-03 14:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla