28 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Nationaldagsfirande med kulturpris

Årets kulturpris tilldelades paret Helene Nevers och Per Falkenström. Foto: Alf AnneborgÅrets kulturpris tilldelades paret Helene Nevers och Per Falkenström. Foto: Alf Anneborg

Många hade sökt sig till Hembygdsparken i Askersund för att vara med om nationaldagsfirandet i högsommarvärmen.

Valter Pettersson.
Marie Hillman.

Norra Vättersbygdens folkdansgille och deras musikanter inledde firandet, men höll sig helst i skuggan när de inte dansade. Det var årets varmaste dag.

Nationaldagstalet hölls av Askersunds nya kommunchef Marie Hillman.
– Jag ser fram emot att få tillträda min tjänst. Jag vet att jag kommer att trivas eftersom jag tidigare har jobbat i kommunen, berättade hon bland annat.

Kulturpris och idrottstipendium

Årets kulturpris tilldelades paret Helene Nevers och Per Falkenström, bland annat för att de har köpt och rustat upp det gamla missionshuset i Svinnerstakorset och därmed skapat ett kulturhus med många olika aktiviteter: Konstuställningar, teater, marknader, spelmansträffar och mycket annat.

Årets idrottsstipendium gick till Valter Pettersson från Åsbro, som är framgångsrik orienterare i juniorklassen och tävlar för OK Tisaren i Hallsberg. 

Kultur-och tekniknämndens ordförande Staffan Korsgren var nationaldagskonferencier.

Norra Vättersbygdens folkdansgille.
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-07 16:30
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.