Gå till innehåll
Askersund / Näringsliv
Två personer som står framför en röd byggnad med en skylt där det står

Angelica Rosén och hennes sambo Charlie Söderblom är två av de personer som driver Harge Bad & Camping. Foto: Anders Björk

Dubbla sambopar driver Harge Bad & Camping

Publicerad: 30 June 2024 20:01

Jobb varje dag under sommaren. Det är verkligheten om man driver en camping. -Det är en livsstil, säger askersundaren Angelica Rosén, en av fyra delägare hos Harge Bad & Camping

De fyra personerna som tillsammans driver Harge Bad & Camping är Angelica Rosén, hennes sambo Charlie Söderblom, hennes bror Peter Gylling och hans sambo Katarina Rindholt. 

Alla delägare är med och jobbar

Angelica är den i gänget som är senast in som delägare. 

-Jag var med under flera år tidigare med och skötte driften. Men det tog ett par år innan även jag blev delägare på papperet, säger Angelica Rosén. 

Denna ljuva junikväll står hon bakom kassan. Säsongen pågår i fem månader. Under den tiden är det jobb varje dag. “Det är tufft stundtals, men jag har vant mig och trivs bra. Det är en livsstil att jobba så här”, säger hon. 

Du låter inte som typen av delägare som låter andra sköta jobbet?

-Absolut inte. Det gör ingen av oss. Alla är med och jobbar. 

Sköter allt utom restaurang

Harge Bad & Camping innefattar förutom campingen även det inhängnade badet och dessutom har man ansvaret för skötsel och städ av stranden. Restaurangen vid stranden är dock fristående. 

-Vi har runt 250 campingplatser med el, 300 platser om man räknar tältplatser. Dessutom 18 stugor. Nytt för i år är att vi även köpt in tre glampingtält som gästerna kan boka. De ligger i skogsgläntan, konstaterar Angelica. 

Sommaren än så länge har varit bra. Man har haft fler utländska gäster än normalt, alla fall tyskar. Och bokningsläget för resten av sommaren ser stabilt ut. 

-Vi har att göra, men det är väldigt kul, avslutar Angelica Rosén. 

Annons

askersund