Gå till innehåll
Laxå / Kultur

En bonnig krogsjåw med bonnaberättarna, utlovas av Patrik Larsson och den finstämde Tomas Kronqvist.

Bonnig krogsjåw
på gång i skogen

Publicerad: 27 January 2015 22:51

- Vi blandar och ger. Humoristiska visor, roliga monologer, många historier och då blir det förstås en och annan fräckis. Revyräven Patrik Larsson satsar på Krogsjåw i februari. Plats: Åboholm inne i skogen. Dessutom med mat lagad av en annan Tivedsbo, handlarn Paul Särnholm.

Tiveds IF:s lokal i Åboholm blir nöjeskrog.

Konceptet har likheter med huvudstadens, Wallmans salonger. Alltså att man sätter sig runt dukade bord, äter och roas av estradörerna på scenen. Salongen i det här fallet är idrottslokalen i Åboholm, en bit in i Tivedsskogen.

-Vi har haft tanken och resonerat kring det här med att ordna nåt i den ändamålsenliga lokalen som finns här. I Åboholm spelades många revyer förr, förklarar Patrik.

Patrik Larsson är känd i bygden, bland annat för sitt engagemang i Laxårevyerna där han skrev texter till de farser som sattes upp. Men också som Tivedsgubben Harry som brukar dyka upp på olika tillställningar med sina mustiga historier.

Patrik Larsson och Tomas Kronqvist - sjåwwar två helger i februari.
Trio me blandat

Till de nu aktuella ”krogsjåwerna” tar han med sig ytterligare två killar med scenvana. Dessa är skådespelaren Tomas Kronqvist som spelat teater både i Halland och Göteborg innan han drog igång Forsviksteatern. Tomas är numera även Tivedsbo, men det är inte den tredje medlemmen i föreställningarna, Leif Johansson, ännu. Leif kommer från Karlsborg och är trubadur, bland annat med egenkomponerade visor.

Vad kommer publiken att roas med?

-Vi blandar och ger. Humoristiska visor, roliga monologer, många historier och då blir det förstås en och annan fräckis, avslöjar Patrik.

-Tomas får göra de finstämda grejerna, och det gör han jättebra med sin skådespelarbakgrund.

Handlarn blev kock

Ett viktigt inslag för att det ska bli en riktig krogvariant är ju förstås maten. Köksmästare i Åboholm är förre lanthandlaren Paul Särnholm med sin cateringpersonal. Finns inte många i Tivedstrakten och dess omgivning som inte provsmakat hans mat på marknader och andra tillställningar. Sydnärkenytt kan redan nu avslöja att menyn gällande varmrätten består av karré, rostad potatis med sherrysås.

Fyra föreställningar kommer det att bli. Fredag och lördag 20-21 och 27-28 februari. Biljetterna kan man boka via Paul på mejladressen krog@tivedshandel.se

-Vi räknar med att kunna duka upp för 80 personer varje föreställning, och hälsar givetvis alla varmt välkomna till Åboholm och vår Krogsjåw, säger Patrik Larsson, en av initiativtagarna, och som vill ha lite livat i skogen.

Annons

laxa