13 August 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kräver åtgärder för att få ner farten på Järnvägsgatan

Kumlingen Martin Rohdin kräver att Kumla kommun sätter in åtgärder för att få ner farten hos bilister på Järnvägsgatan. "Jag vill inte se mina barn bli påkörda av en arrogant man eller kvinna", skriver han i ett osande inlägg

Det är inget medborgarförslag som skickats in, men däremot en synpunkt. Ärendet registrerades 23 juli och Kumlabon Martin Rohdin anser följande.

“Nu får ni ta tag i hastigheten på Järnvägsgatan innan det händer en olycka! Som läget är nu verkar folk tro att det är fri fart och många bilar håller uppskattningsvis närmare 70 än gällande 40 km/h, en del kör ännu fortare. För några år sen sattes det upp en elektronisk skylt som talar om när det går för fort men den verkar snarare fungera som trigger att köra ännu fortare. Jag kräver att ni lägger ut asfalterade farthinder som ni så föredömligt gjort på Sillagatan i Åbytorp, för jag vill inte se mina barn som är ovana cyklister bli påkörda av en arrogant man eller kvinna (båda är lika usla på det) och som t.o.m ägnar sig åt att köra om när dom tycker att nån kör för långsamt. Och kom inte med nån ursäkt att det går bussar där för det var farthinder redan på Mossbanegatan när bussarna gick där” (ABj)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-07-27 15:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.