31 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Kumlasjön åter fylld med vatten

Hans och Greta spejar ut och kan åter skåda vatten i Kumlasjön. Foto: Anders BjörkHans och Greta spejar ut och kan åter skåda vatten i Kumlasjön. Foto: Anders Björk

Efter att ha varit helt tömd och torrlagd är nu Kumlasjön åter med vatten och fontänen sprutar i en stolt kaskad.. - Det känns väldigt skönt att projektet gick bra, säger Kristina Sjöö, stadsträdgårdsmästare.

Ni kan historien vid det här laget. Kumlasjön hade blivit väldigt grumlig efter otillåten plantering av spegelkarp och det beslutades att sjön skulle tömmas. 

Vattnet klarare än på länge

Fiskarna tog Stripa Karpfiske Klubb hand om och under våren har Kumlasjön varit tömd. Men nu är den fylld igen och arbetet är helt klart.

- Jajemän, nu är det klart. Det tog en månad att fylla sjön, ungefär som förväntat, förklarar Kristina Sjöö, stadsträdgårdsmästare hos Kumla kommun.

Vad är det för skillnad mot tidigare?

- Nu är vattnet väldigt klart. Tidigare var det dålig sikt på grund av karpen. Jag var själv där igår och såg då barn bada i sjön vilket var en trevlig syn, säger Kristina som även berättar att man passade på att städa ur sjön.

Hittade cykelställ vid städning

Bland det som hittades var ett cykelställ, ölburkar och annat smått och gott.

Men det var ändå inte så illa som förutspått. Nåväl nu är arbetet klart och Kumlasjön är åter den vackra pärla som kumlingarna kan vara stolta över.

- Det känns väldigt skönt att projektet är avslutat och att allt gick bra. Jag vill passa på att ge en eloge till alla som varit inblandade, avslutar Kristina Sjöö.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-24 14:14
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.