Gå till innehåll
Kumla / Näringsliv

Daniel Ferm lämnade Leos och startade eget, lite osäker är han om framtiden, men hoppfull ändock. Foto: Anders Björk

Hoppas ny butik
ska ge napp

Publicerad: 21 May 2014 22:18

Det är flera butiker som slagit igen runt torget under det senaste året men Daniel Ferm går mot strömmen och öppnar en ny fiskebutik. - Klart man är nervös för hur det kommer gå, men jag tror ju viljan finns hos många att stödja handlare i Kumla, säger Ferm.

Han har haft öppet i drygt två veckor, tog över den lokal som blev över när Kumla Sportcenter flyttade till något större. Butiken heter Ferms Fiske och Fritid dock är det bara fiskegrejer vid undertecknads besök, fritidsprylarna har inte hunnit komma än.

En ganska vanlig syn runtom i skyltfönstren i Kumla senaste året, men man ska inte måla fan på väggen, många butiker går ju faktiskt bra med och till den skaran vill Ferms Fiske och Fritid sälla sig.
14 jobb på tio år

Senast jobbade Daniel Ferm på Leos Jakt och Fritid, den butikens framtid är högst osäker och Daniel erbjöd sig att ta över  men han och ägaren kunde inte komma överens så det blev en flytt till nya lokaler ett stenkast därifrån. Och att bli egen företagare plötsligt hur känns det?

- Jag har inte hunnit känna efter riktigt, men jag har alltid haft planer på bli egen och få sköta mig själv. Jag har haft 14 olika jobb på tio år nu men aldrig riktigt trivts, men det här tror jag på, säger Daniel som säkert kan fråga sin pappa George Ferm, som sedan länge driver tavel- och rambutiken Contura, om råd om det krisar.

Lokalen hyr han av Kumla Bostäder och det var inga större problem att få ta över.

- Det är ju flera butiker som lagt ner i Kumla och står tomma, de är väl måna om ha butiker i Kumla gissar jag, säger Daniel.

Ingen stress vid fiske

Han kommer in på ämnet själv om nerlagda butiker så följdfrågan blir naturlig om han inte känner oro över att själv gå samma öde till möttes?

- Det är klart man är nervös för hur det kommer att gå, men jag tror ju viljan finns hos många att stödja handlare i Kumla och jag har inte varit beredd på den positiva respons jag fått, den har varit överväldigande!

Fisket ligger i släkten, såväl Daniels farfar, morfar och pappa har varit fiskare och Daniel har testat nästan allt som går inom fiske, säger han och det är något han vill njuta av och ej känna stress över när han själv står där.

- Jag anser det ska vara ett visst lugn när man fiskar och inte massa stress, det är då jag mår som bäst, förklarar han samtidigt som han hänger upp några wobblers på väggarna.

Kommentarer

1 december 2023 tas möjligheten att kommentera artiklar tillfälligt bort. Kommentarerna beräknas vara tillbaka i ny tappning i början av 2024.

Annons

Nyheter / Kumla