Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
25 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Andra raka damsegern med bra spel

IFK Hallsberg på säkrare mark efter lördagens hemmaseger. Foto: Lars LitzénIFK Hallsberg på säkrare mark efter lördagens hemmaseger. Foto: Lars Litzén

FOTBOLL: IFK Hallsberg vann med 2-1 (1-0) över Lödöse Nygård IK i damettan på lördagen. Det var andra raka segern för laget, som tog ett viktigt kliv bort från nedflyttningsstrecket.

Det var dock gästerna från Lilla Edet -  Lödöse Nygård har gjort det bra i serien - som tack vare sin starka backlinje tog visst grepp om mittfältet och höll hemmalaget borta från målchanser. 

Tills efter en dryg halvtimme med jämnt spel då Emilia Andersson exploderade i en intensiv rusch på en närmast förlupen boll,  resolut trängde sig före försvararen och den utrusande målvakten, fick en tå på bollen som långsamt men rakt och fint rullade i mål. Jubel för ett typiskt Emilia-mål.

Plötsligt stämde spelet

Nu lossnade det för IFK, bara minuten senare var det nära repris för Emilia, som tillsammans med Karoline Bergman sprintade fram i straffområdet men trasslade ihop det bland alla ben.

Nu stämde pötsligt Hallsbergs anfallsspel, spelarna vårdade bollen, passningarna gick fram i smarta lösningar och solen sken över Allévallen.

Emilia Andersson och Karoline Bergman dagens målgörare. Emilia Andersson och Karoline Bergman dagens målgörare.
Fortsatt grepp

IFK tog fortsatt grepp i andra halvlek, fortsatte offensivt med bra självförtroende, spelade sig fram till flera chanser medan motståndarna inte hade några anfall att tala om. 2-0 kom därför inte som en förvåning efter en hörna, snyggt slagen damp den ner i ett Hallsbergskluster och så klart på Karoline Bergman (tre mål förra matchen) men studsade inte på skallen utan på axeln vilket ju går lika bra.  

Detta skedde med kvarten kvar och nu lossade Lödöse Nygård bromsen, började bli närgångna, fick till en press mot IFK och några farligheter. Hemmalaget bidrog visserligen till dessa med hårt spel och några frisparkslägen men lyckades undvika paniken. Reduceringen 2-1 kom efter en frispark strax före matchslut men stormen reddes ut.

Här singlar 2-0 in i bortamålet. Här singlar 2-0 in i bortamålet.
Längre anfall

- Äntligen släppte det för oss, sa en glad lagkapten Lisa Bergman. Det känns som att spelet kom igång nu, vi kunde spela upp oss från backlinjen till mittfältet och framåt. Vi fick till längre anfall och därmed bättre försvar.

Henrik Svensson, som gjort ett inhopp som tränare i detta sitt gamla lag, var förstås nöjd över trepoängaren, och gillade att spelarna hittade ytor, vågade göra saker individuellt och “behålla mentaliteten”.

IFK Hallsberg står nu på lite säkrare mark i serien inför de två avslutande omgångarna borta mot Sävedalen och Ljungskile.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-23 16:42
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.