Gå till innehåll
Askersund
En rad veteranbilar parkerade utanför, med fokus på en röd bil i förgrunden, partiell utsikt över skogen och skjul i bakgrunden.

Denna bild är från en träff i Vretstorp sommaren 2023. Helgens träff sker i Askersund. Foto: Lars-Göran Månzon

Träff och utställning av fordon i Askersund i helgen

Publicerad: 18 April 2024 13:22

På söndag uppmanas ungdomar som åker A-traktor, epa, moppebil eller moped att komma till Solberga idrottsplats i Askersund. Det blir där både en träff och en utställning med prisutdelning i fyra klasser, varav en för ”kexigast traktor”.

Askersunds kommun har skrivit ett pressmeddelande om dagen. Ungdomscoacherna Catrin Högberg Karlsson och Anton Tannerstad jobbar med ungdomar i Askersunds kommun, bland annat på ungdomsgården Hörnan. De hälsar följande:

- Eftersom Askersunds kommun ligger högt upp bland kommuner som har flest registrerade a-traktorer så är det roligt att kunna anordna en AM-utställning där ungdomarna får visa upp sina fordon.

IFK Askersund kommer att sälja hamburgare på plats. Fotoutställningen ”Livet går i 30” av Askersunds fotoklubb kommer även finnas på plats och andra roliga saker kommer ske under dagen. 

- Vi hoppas självklart att det kommer ungdomar även från våra grannkommuner och vi ser fram emot en rolig dag,  det är fri entré och alla är välkomna, barn, ungdomar, föräldrar och andra vuxna, avslutar Catrin Högberg Karlsson.

PROGRAMMET FÖR DAGEN: 

Insläpp av AM-fordon från klockan 12.

Evenemanget startar klockan 13.

Vid klockan 15.30 är det prisutdelning i fyra klasser: Public choice, snyggast fälgar, bäst puts och kexigast traktor.

Plats: Solberga idrottsplats Askersund.

Konferencier är Björn Palmqvist.

Annons

askersund