Gå till innehåll
Kumla / Näringsliv
En enplans industribyggnad med stora fönster och en skylt med texten

Enligt vad Sydnärkenytt erfar ska Sveas fortsätta heta Sveas, utåt sett, även framöver efter försäljningen. Foto: Anders Björk

Sveas Bageri & Konditori sålt, all produktion flyttas

Publicerad: 10 July 2024 12:46

Sveas Bageri & Konditori har nu sålts, efter konkursen för ett par veckor sedan. Vivels i Stockholm AB, ett dotterbolag till Bake My Day AB heter köparen. All produktion kommer flyttas från Kumla, men namnet Sveas Bageri & Konditori ska vara kvar.

Sydnärkenytt skrev om konkursen den 26 juni för det anrika företaget, bildat 1940 i Kumla av Svea Larsson. Den främsta orsaken till konkursen ska ha varit skatteskulder och hyresskulder. 

“Övergång så smidig som möjligt”

Nu är det dock klart med en ny ägare som tar över från måndag 15 juli. Vivels i Stockholm AB är namnet, de är ett dotterbolag till Bake My Day AB, båda företagen har sitt säte i Huddinge, strax utanför Stockholm.

“Framöver kommer Sveas vara ett renodlat cafékoncept och ingå i Vivels där Bake My Day kommer att stå för all produktion och leverans. Med detta förvärv kommer ni att få tillgång till ett ännu bredare sortiment av färska bageriprodukter, där ni som kund även kommer att hitta artiklar i ett generösare prisspann. 

Vår målsättning är att göra övergången till Bake My Day så smidig som möjligt”, står att läsa via ett pressutskick från köparen. 

“Sveas ska vara kvar”

Sydnärkenytt ringer upp konkursförvaltare Erik Lindahl som bekräftar affären. 

-Ja, det stämmer. Det var flera olika intressenter inblandade, totalt fyra, och blev budgivning om affären. Jag tror detta blir bra. Köparen kommer se till att caféverksamheten bibehålls och en del arbetstillfällen räddas. 

Just vilka caféer som kommer vara kvar och hur många anställda som får vara kvar kan inte Lindahl uttala sig om, utan hänvisar till köparen. 

-Den indikation jag fått är alla fall att namnet Sveas ska vara kvar och att minst ett av caféerna i Kumla och det i Askersund ska leva vidare, avslutar Erik Lindahl. 

Att all produktion flyttas från bageriet i Kumla är alltså klart. Bake My Day AB bygger just nu ett miljömärkt bageri på 10 000 kvadratmeter, utanför Arlanda, därifrån kommer alla leveranser utgå från slutet av detta år.

Sydnärkenytt har även sökt VD för Bake My Day, denne nås först imorgon torsdag

Annons

kumla