Gå till innehåll
Kumla / Fotboll
En leende man klädd i en given tröja inomhus.

Pierre Neurath Bengtsson är den mest framgångsrike spelaren från Kumla genom tiderna i konkurrens med Mattias Jonsson.

Över 40 landskamper för Sverige, men nu slutar Pierre

Publicerad: 5 April 2024 12:03

Pierre Neurath Bengtsson, med IFK Kumla som moderklubb, lägger skorna på hyllan. Den 35-årige vänsterbacken har gjort 42 landskamper för Sverige.

Pierre Bengtsson är uppväxt i Kumla och har IFK Kumla som moderklubb. Han var en stor talang redan i unga år och värvades till AIK vid 15 års ålder. Därefter blev det spel i flera danska klubbar. Framförallt i storklubben FC Köpenhamn, Pierre är den utländske spelare som gjort flest matcher i klubbens historia. 

“Inte lätt att bli äldre”

Senaste säsongen spelade han i Djurgårdens IF i Allsvenskan. Skador och konkurrens gjorde dock att han hade svårt att ta plats och han erbjöds inget nytt kontrakt. 

Avskedet från spelarkarriären blev då naturligt.

- I och med att det inte blev en förlängning med Djurgården har det känts självklart och man har vant sig vid tanken. En del av mig ville fortsätta eftersom jag känner mig pigg och i bra form. Men nu i efterhand tänker jag att det var lika bra att det blev så. Det är inte lätt att bli äldre i den här världen, särskilt inte som ytterback i ett topplag. Man vill satsa på yngre spelare som är framtiden, uttalar sig Pierre i Aftonbladet. 

Totalt blev det 42 landskamper för Sverige. 

- Jag hade väldigt många år av min aktiva karriär i landslaget och det har gett mig otroligt mycket. Jag har många stora minnen som man ser tillbaka med stolthet på.

Vad som händer nu är oklart, inom yrkesväg alla fall. En tränarutbildning har alla fall redan påbörjats, kanske ska han den vägen vandra. 

Annons

kumla