Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Stene IF vann igen, på väg mot division 4

Elliot Funck och Emil Ek svettiga och glada efter matchen. Foto: Anders BjörkElliot Funck och Emil Ek svettiga och glada efter matchen. Foto: Anders Björk

FOTBOLL: Stene IF besegrade under onsdagen SMÅ IF med 5-3 vid Hagavallen. Laget har vunnit åtta av tio matcher i Division 5. - Det är en besvikelse om vi inte går upp, säger Emil Ek.

Det mesta var sig likt på Hagavallen i Åbytorp. 

Gräset var tjockt, myggorna var många och publikantalet drygt 50 som såg Stene gå upp till en tidig ledning med 2-0. SMÅ IF, femma i tabellen, kom dock igen och i början av andra var det kvitterat.

Men Simon Karlsson återgav Stene ledningen med 3-2 i minut 60 med sitt andra straffmål. Stenes första mål gjordes av Felix Smedberg. Ytterligare ett mål av Karlsson i minut 64 gav Stene andrum. 

Berne Ek var självklart på plats i publiken. Han missar inte många matcher. Berne Ek var självklart på plats i publiken. Han missar inte många matcher.

SMÅ IF gav sig dock inte och reducerade till 4-3 efter en bökig situation med kvarten kvar att spela, men i matchens sista sekunder spikade den väldige besten på topp, Simon Karlsson, slutresultatet 5-3 med sitt fjärde mål. 

- Vi gör en bra match, skönt komma tillbaka efter vi tappat 2-0, säger Emil Ek.

Emil berättar att Hagavallen varit avstängd fram till juni, men nu tillåts det att spela där igen och man slipper lägga matcherna vid Idrottsparkens konstgräs. 

Efter segern mot SMÅ IF är Stene IF tvåa i tabellen med åtta segrar på tio matcher. De har fyra poäng ner till trean i tabellen och de två bästa går direkt upp till division 4. Ungefär halva serien återstår.

- Vi har en bra grupp, alla känner alla. Jag tror det kommer att räcka till division 4, går vi inte upp så blir vi besvikna, avslutar Emil Ek.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-16 13:18
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.