Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
19 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Efter stängt i tre år

Kinaparken öppnar igen i sommar

Vid Åsbro näringslivs frukostmöte på Perolofgården i Lerbäck på fredagsmorgonen fick deltagarna veta att Kinaparken i Bastedalen kommer att öppna igen efter att ha varit stängd i tre år. Det är trädgårdsarkitekt Annika Olstedt, som arrenderar parken under ett år.

Annika Olstedt öppnar Kinaparken.

– Jag kommer att ha öppet i sommar, och hoppas på att få fortsatt arrende, säger Annika, då vill jag utveckla parken och tillgänglighetsanpassa den så att fler får möjlighet att se den.

Bygga attraktiva bostäder

Askersundsbostäders vd Anders Gustavsson presenterade företagets verksamhet på frukostmötet.
– Vår uppgift är bland annat att bygga attraktiva bostäder som kan bidra till ökad inflyttning till vår kommun. Gamla Norrbergaskolan kommer att byggas om och kan säkert bli till populära lägenheter. Det finns också tankar om lägenheter i gamla vattentornet. De lägenheter som kommer att byggas i Åsbro, kommer att säljas som bostadsrätter, vilket ger lägre boendekostnader än hyresrätter, berättade Anders Gustavsson.

Idéer och tankar om Åsbros framtid
Staffan Korsgren.

Staffan Korsgren företrädde den grupp som skall ta fram en lokalutvecklingsplan för Åsbro.
– Förutsättningarna förändras när järnvägen får en ny sträckning och inte längre kommer att dela samhället. Vi efterlyser idéer och tankar om Åsbros framtid avslutade Staffan Korsgren.

Sveriges utbildningscentrum

– Åsbro kursgård är Sveriges utbildningscentrum inom energisektorn, berättade företagets Vd Mikael Carlsén.

Där ges yrkeshögskoleutbildningar av olika slag och gymnasieutbildning i samarbete med Alléskolan.

Det råder i dag stor brist på personal inom energisektorn, och de som går de olika utbildningarna är garanterade jobb. Åsbro kursgård besöker gymnasieskolor och jobbmässor för att berätta vilka möjligheter som finns. På området finns både hotell och restaurang och där finns möjligheter att boka konferenspaket.

– Den som vill prova dagens lunch på Åsbro kursgård är välkommen förklarade Mikael Carlsén

Kommentera artikeln
Publicerad: 2018-01-19 17:29
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.