Gå till innehåll
Askersund / Sport

Askersunds ridklubb laddar för distriktsmästerskapet i helgen! Foto: Askersunds ridklubb.

Distriktsmästerskap avgörs på Askersunds ridklubb

Publicerad: 14 September 2023 9:55

På söndag kommer distriktsmästerskapet i hoppning att avgöras på ponny och stor häst hos Askersunds ridklubb. Klubben har sin anläggning i Askersundsbyn där den har funnits sedan mitten av åttiotalet.

Inom ridsporten finns det flera olika grenar och klasser som man kan välja att tävla inom. Hos Askersunds ridklubb kommer man under söndagen att tävla i hoppning, där gäller det att både vara felfri och snabb. 

– Vi kommer att starta med ponnyernas klass på söndag där det är cirka 40 stycken anmälda. Distriktsmästerskapet kommer att avgöras i en klass som heter Lätt A, för att sedan fortsätta med tävlingar för stor häst, där vi har ett avgörande i distriktsmästerskapet för juniorer och seniorer. Juniorerna hoppar en bana som ligger på 1.20 cm och seniorerna hoppar på en höjd av 1.25 cm. Här har vi 65 stycken anmälda, berättar tävlingsledaren Sofie Andersson.

Klubbens medlemmar ställer upp

Klubben har flertalet aktiva medlemmar där sex stycken kommer att ställa upp i söndagens tävling medan de som inte tävlar kommer arbeta som funktionärer.

– Vi har två stycken som kommer att tävla i ponny-klassen samt fyra stycken som rider i klassen för stor häst. De som inte är med och tävlar brukar hjälpa till som funktionärer. Inför en tävling brukar vi ha planeringsmöte minst tre gånger och där ingår det en arbetsdag där man fixar till anläggningen. Sen har jag som tävlingsledare ett ansvar att rodda runt det praktiska, det kan vara allt ifrån veterinär som ska finnas på plats till att fixa någonstans där domaren kan sitta, banbyggare och så vidare. Men Askersunds Ridklubbs medlemmar är rutinerade funktionärer så det fungerar väldigt bra. Tävlingen kommer att hållas utomhus på vår ridbana, så vi hoppas på bra väder i helgen, säger Sofie.

Info: Tävlingen startar klockan 09.00 på Askersunds ridklubb.

Annons

askersund