Gå till innehåll
Sydnärke / Näringsliv

Erik Lodetti tar över som ägare av Sydnärkenytt med lyckönskningar av föreningens ordförande Lars Litzén. Foto: Niclas Noord

Sydnärkenytt byter ägare

Publicerad: 26 October 2023 14:04

Föreningen Kanal Regional, som ägt och drivit Sydnärkenytt under 16 år, ska överlåta verksamheten till företaget Ideomedia AB, som ägs av mångårige medarbetaren Erik Lodetti. Det beslöt föreningen på ett extra årsmöte på onsdagkvällen.

Orsaken till försäljningen är att Sydnärkenytt det senaste året dragits med ekonomiska problem och haft en oklar ledningsstruktur för att lösa problemen.

Med en ny ägare, som är väl förtrogen med verksamheten, kan Sydnärkenytt med sin webb och tidning nu få bättre förutsättningar att fortsätta vara en viktig nyhetsförmedlare i Sydnärke.

Överens på årsmötet

Det föreligger ingen dramatik bakom beslutet, det extra årsmötet med ett drygt dussin medlemmar närvarande var helt överens om att det var dags för ägarföreningen Kanal Regional att avsluta sitt engagemang.

Tack vare mycket ideellt arbete har föreningen sedan 2007 visat att lokal journalistik kan vara framgångsrik när den är väl förankrad med skribenter på plats. Då når den sina läsare och annonsörer.

Nye ägaren Erik Lodetti avser att driva Sydnärkenytt med samma målsättning som tidigare utan redaktionella förändringar. Ekonomin kommer dock fortsatt vara en utmaning. Budgeten för 2024 blir stram, inte minst för att osäkerhet råder om hur utfallet blir av ett omgjort statligt mediestöd.

Annons

Nyheter