28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Uppkörning för körkort nu i Kumla

Lokalen där körprov nu åtgår från ligger på Radiogatan. Mellan Papa Padel och Kavat. Foto: Anders BjörkLokalen där körprov nu åtgår från ligger på Radiogatan. Mellan Papa Padel och Kavat. Foto: Anders Björk

12 november flyttade Trafikverket in i nya lokaler i Kumla. Det innebär att uppkörning för B-körkort nu sker i Kumla. Tidigare höll Trafikverket till i Hallsberg.

- Ja det stämmer att vi nyligen flyttat till Kumla. Vi var ju i Hallsberg tidigare vid bilprovningen, men har letat nya lokaler i Hallsberg eller Kumla och då passade det här bäst, säger Jens Yttergren, Enhetschef för förarprov i Örebro Län.

Önskar mer förberedda elever

Tidigare har elever som kört upp fått göra det i Hallsberg eller Örebro då det gäller B-körkort, för personbilar., men inte i Kumla.

Ballonger i rummet talar om att man haft en liten invigningsfest.

- Vi kommer att ha öppet tisdagar för uppkörning, precis som i Hallsberg. Efterfrågan har varit konstant för uppkörning under de tio år som jag har jobbat här i området, konstaterar Jens Yttergren.

Han vill även passa på att skicka med ett råd.

- Jag önskar att alla som kommer för att köra upp är väl förberedda och utbildade. Tyvärr har andelen som godkänns vid förarprov gått ner de senaste åren då för många tar för lätt på utbildningen, avslutar Jens Yttergren.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-20 15:42
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.