Gå till innehåll
Laxå / Näringsliv
Flygfoto över en sjö och campingplatser.

Revelbadets Camping ligger vid vattnet längs länsväg 205 mellan Askersund och Laxå.

Revelbadets Camping har fått ny ägare och öppnar snart

Publicerad: 28 February 2024 16:18

Revelbadets Camping har fått ny ägare. -Det ska bli jättekul, säger Pontus Pettersson, från Motala, som ska driva campingen. En ny servicebutik tillhör det nya som ska byggas

Revelbadets Camping ligger på gränsen mellan Askersund och Laxå längs länsväg 205. Efter att ägt och drivit campingen sedan 2015 så beslutade sig ifjol Anki Jernsbo och Lars Lindberg för att sälja den. 

Blev intresserad vid familjebesök

Det tog ett tag att hitta köpare, men nu är det klart. 

Om detta var Länsposten först med att berätta.

-Det är en kille som bor i Landskrona som köpte campingen och äger den, han heter Ulf Peters. Men jag ska driva campingen, jag och Ulf är affärsbekanta sedan många år tillbaka, säger Pontus Pettersson. 

En man och kvinna som står framför en butik.

Lars Lindberg och Anki Jernsbo tackade ifjol för sig efter att drivit campingen i ett antal år.

Pontus Pettersson är 52 år och bor i Motala. Affären hade sin början i att Pontus åkte och hälsade på sina föräldrar i somras, som låg med husbil vid campingen, han fick då info om att den skulle säljas. 

-Jag började prata med ägarna och blev lite intresserad. Sen gick det till december då jag pratade med Ulf Peters och slängde ur mig “Du vill inte köpa en fin camping”?

Pontus hade kanske inte förväntat sig svaret som kom, men Ulf blev intresserad och bestämde sig för att åka och besöka campingen. Efter det gick det väldigt snabbt innan affären var klar, nån gång i mitten av januari.

“Den är fantastiskt fin”

-Mäklare kontaktades samma dag och vi gjorde klart, säger Pontus Pettersson. 

Han har själv åkt förbi campingen många gånger och då reagerat över hur vackert den ligger med skog från Tiveden och sjöarna Östra Laxsjön och Östersjön intill sig. 

En grupp båtar ligger vid stranden av en sjö.

En strand finns för badsugna som är välkomna, även om de inte bor på campingen.

-Jag tycker den är fantastiskt fin, framförallt dess läge. Det är ett av de finaste lägena jag känner till för en camping. Sen är det klart att standarden inte går att jämföra med toppcampingar, men det har funkat bra ändå och vi ska göra det ännu bättre. 

Pontus Pettersson jobbar som egenföretagare och kommer nu att dra ner på det åtagandet för att ta hand om campingen. Förhoppningen är att kunna ha öppet året runt och han behöver vara på campingen en hel del. 

Ska bygga till butik

-Jag kommer att bo på campingen stora delar av högsäsongen. 

Planer på att utveckla verksamheten finns också. Bland annat se till så att det finns Wi-Fi över hela campingen. En mindre servicebutik ska även byggas till och kanske framöver även restaurang, men servicebutik är prio ett.

-Det behövs, just nu finns bara en mindre kiosk, säger han. 

En väg omgiven av träd och en sjö.

Förutom sig själv så lär ett par deltidsanställda behövas, alla fall till högsäsongen. Tanken är att Revelbadets Camping ska öppna till påsk. 

-Det ska bli jättekul och jag ser fram emot det, avslutar Pontus Pettersson. 

Annons

laxa