28 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ronny till Kumla med blues i bagaget

Ronny Eriksson och Leo Holmberg kommer med satir och blues till Kumla. Pressfoto.Ronny Eriksson och Leo Holmberg kommer med satir och blues till Kumla. Pressfoto.

Ronny Eriksson, komikern och sångaren från Piteå, har hunnit bli pensionär men kommer till Kumla på onsdag 20 november med mera samhällsblues i bagaget.

När Kumlanytt når Stig Olov Ronny Eriksson (Komiker, Piteå, 66 år) sitter han på Arlanda tillsammans med musikern Leo Holmberg och väntar på att flyga hem en vända efter att ha varit ute några dagar på ännu en av sina populära turnéer. Varför de inte tar tåget till Piteå (tar bara tio timmar) tänker vi inte på att fråga. 

Är du nöjd med pensionen?

- Det vet jag inte, jag har inte börjat ta ut den än.

Så du klarar dig ganska bra.

- Än så länge.

"Blues från bakvattnet" heter heter den aktuella föreställningen, verkar finnas en del att sjunga blues om, vad koncentrerar du dig på? 

- Det är det här med storstäderna som drar ifrån - vi är kusinerna från landet, som jag pratar om. Så är det miljöfrågor och annat.

Vad tycker du om privata sjukvårdsförsäkringar?

- Plötsligt tömmer man sjukvården på alla sätt, ta det här med nätläkare, får det fortsätta blir det inget över.

Är du en obotlig pessimist?

- En skeptiker i alla fall

Det var ett tag sen du var i Kumla.

- Jo, men det ska bli trevligt att komma tillbaka.

Berätta om din medmusiker gitarristen Leo Holmberg.

- Han sitter bredvid mig just nu så jag kan inte berömma honom, då blir han för kaxig. Men vi har plockat ihop ett gäng låtar i olika stilar, det blir kollisioner men det mesta verkar sluta i blues. 

Som det heter i reklamen: Norrbottnisk blues. Både skratt och gråt.

Blues i bakvattnet, Bio Folkan Kumla, onsdag 20 november kl 19.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-14 22:17
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.