Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Badbrottet en liten idyll i Kumla

Viola Arleskog och Metro Oceanekanynge trivs i Badbrottet och tar sig gärna ett dopp. Viola Arleskog och Metro Oceanekanynge trivs i Badbrottet och tar sig gärna ett dopp.

Kumla har inte så mycket naturliga vattendrag som övriga Sydnärkekommuner att bada i. Men man har ändå en av Sydnärkes trivsammaste badplatser i Badbrottet dit många sökt sig i veckans hetta.

​Heter det Badbrottet eller Hästhagsbrottet? Undertecknad har hört folk använda båda benämningar om badplatsen i östra Hällabrottet, strax innan Kvarntorp.

Hur som helst är det en väldigt fin badplats som passar både äldre och yngre. Det finns grundare platser att gå i vattnet för barnfamiljer, men även djupare där man kan hoppa i från bryggan eller från gamla Mexi-stenar som går att gå ut på en bit från kanten.

För de som gillar stora gräsytor

Gräsytan är stor och gör att man inte behöver trängas allt för mycket, vilket självklart är bra att tänka på i dessa tider. Det enda som kanske saknas är nån form av kiosk där man kan köpa sig en kall läsk, glass eller liknande.

Arbetskamraterna Emma Karlsson, Tilda Halldin och Josefine Seger åkte till Badbrottet ihop under onsdag kväll efter att de slutat jobbet på Stadium i Marieberg kl 18.

- Det är bra och mysigt här och såpass stort att man kan få sitta lite ifred om man vill det, enas tjejerna om och Emma tillägger att det är skönt att det är gräs istället för sand.

Vid vattnet står Metro Oceanekanynge och Viola Arleskog redo att hoppa i.

- Jag tycker det är bra att man kan dyka i här från bryggan utan att vara rädd slå i botten, säger Metro. “Här kan man få simma runt lite var man vill, det tycker jag är skönt”, fastslår Viola.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-06-26 14:47
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.