15 July 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Mer plats för leksaker i Hallsberg efter flytt

Adam Vikergård jobbar ihop med Annika Svensson vars butik nyss fått en ny adress i Hallsberg. Foto: Anders BjörkAdam Vikergård jobbar ihop med Annika Svensson vars butik nyss fått en ny adress i Hallsberg. Foto: Anders Björk

Leksaksaffären.com har i dagarna flyttat sin butik från Östra Storgatan till Tegelgatan 1. Nu har man mer än tre gånger så stor butiksyta. - Det känns jättespännande, säger ägaren Annika Svensson till Sydnärkenytt

Leksaksaffären.com drog igång sin butiksförsäljning 2015 på Östra Storgatan. Där har man varit fram till för en vecka sedan. Fredagen 20 mars öppnade man i nya lokalen, som tidigare hade Torbjörns Golv som hyresgäst.

Annika och Fredrik ägare

Torbjörns Golv har flyttat till en mindre lokal på Lertagsgatan. För Leksaksaffären.com innebär dock flytten att de nu har betydligt mer utrymme.

Nya kunder på väg in för att se hur det blivit.

- Vi ville ha en större lokal och dessutom är det bättre med parkering här, fastslår Annika Svensson.

Det är Annika som äger företaget ihop med sin man Fredrik. I butiken jobbar också anställde Adam Vikergård. Butiksytan på Östra Storgatan var ungefär 110 kvadratmeter. Nu är det mer än tre gånger så stort.

Får skjuta på invigningsfesten

- Det innebär att vi kunnat ta in mycket mer produkter och har ett större sortiment nu, säger Annika och räknar bland annat upp Playmobil, exklusivt LEGO, mer sällskapsspel och "mer av allt" som bidragit till att fylla utrymmet.

"Får det vara en Barbie"? 

Trots att denna lokal är så mycket större påtalar Annika att hyran är ungefär densamma. Det mer centrala läget på Östra Storgatan bidrog till detta. Någon inflyttningsfest har man dock tyvärr fått skippa.

- Det känns jättespännande och förhoppningsvis kan vi locka mer folk nu. Sen är det lite tråkigt vi inte kunde ha någon riktig invigning i och med att läget i samhället är som det är, men det får vi ta senare, avslutar Annika Svensson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-26 15:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.