Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
04 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Henkas öppnar igen, men inte i Kumla

Henrik och Eva Gustafsson på plats i köket hos Henrik och Eva Gustafsson på plats i köket hos "Henkas" vid Kumlasjön. Foto: Lars Litzén.

Populära restaurangen "Henkas" stängde hösten 2019 vid Kumlasjön. Nu har man beslutat att öppna "Henkas" igen. Men inte i Kumla, utan i Örebro.

​Henkas Restaurang & Bar öppnade i Kumla 2012.

Först var man i Kumla slott innan man efter ett par år flyttade till Kumlasjön och den kommunägda pärlan som nu går under namnet Sjösidan.

Öppnar på Aspholmen

Henkas var väldigt populärt, men ändå beslutade Henka och Eva att slå igen hösten 2019. Henka beskrev i intervjuer en slitsam tillvaro med mycket jobb och att de ville gå vidare och göra något annat.

Under onsdagen avslöjade dock paret att man öppnar “Henkas” igen. I Örebro.

“Vi kan med glädje berätta att Henkas är tillbaka! Vi kommer att starta upp en ny lunchrestaurang i Örebro. Restaurangen kommer ligga på Skvadronvägen 11 på Aspholmen. Från och med den första mars har vi öppet och kommer servera svensk husmanskost precis som under luncherna i Kumla. Hoppas ni är lika exalterade som vi är på att vara tillbaka”, skriver “Henkas” på sin hemsida.

Det är numer Kumla Hotel som har arrendet för Sjösidan.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-03 11:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.