06 July 2020
Tipsa: 070-557 67 92

600 sprintade ner och upp ur gruvan

Christina Larsson och Simon Kjellin hade tagit sig från Örebro för att vara med i Run of Mine. Foto: Anders BjörkChristina Larsson och Simon Kjellin hade tagit sig från Örebro för att vara med i Run of Mine. Foto: Anders Björk

Under lördagen anordnade Zinkgruvans IF och Zinkgruvan Mining sitt populära gruvlopp. 600 satte på sig gruvhjälm för att genomföra loppet.

Det var lapp på luckan och deltagarrekord för årets lopp i Zinkgruvan. Och deltagare och arrangörer hade lite flyt att man slapp regnet, för det regnade lite innan och desto mer efter.

Band rockade i gruvan!

Start och mål var vid Knalla Gruvmuseeum. Därifrån löpte man två kilometer för att ta sig till gruvan och väl där väntade tre kilometers nedförslöpning, följt av tre kilometer uppför, och avslutningsvis två kilometer tillbaka.

Deltagarna var uppdelade i olika startgrupper så att inte alla drog iväg samtidigt, och det var gul hjälm på för alla som sprang! Längs vägen i gruvan stod två band på scen och lirade rock för fulla muggar. En speciell upplevelse!

Längst fram Hanna Hansson och Sofia Härdevall- Hansson. Bakom tre starka till som deltog, namn missades dock.

- Det var kul, men jobbigt, sammanfattade unga Hanna Hansson från Askersund som sprang loppet för andra gången och hon kom först i sin klass, 5 kilometer ungdom för tjejer.

Även mamma Sofia Härdevall-Hansson deltog.

- Skitjobbigt! Men samtidigt roligt. Jag sprang i backen ner, men gick uppför så att jag skulle orka sista biten, konstaterade Sofia.

Jobbigt att ta sig uppåt

Utför kutade i stort sett alla, men uppför var det många som gick, ty det lutade brant och fanns inga sträckor alls att ta igen sig på. Deltagare som var på väg neråt och mötte uppförsbackefolket kom med peppande tillrop.

Att se ljuset utifrån närma sig efter den mäktiga uppförslöpan var en härlig känsla och gav de krafter som behövdes för de sista kilometrarna.

På väg in i gruvan, och de till höger har just avklarat den jobbigaste biten.

- Det här var lite annorlunda, först så långt nerför och sen tillbaka direkt uppför, man är inte van vid det. Men det var en trevlig födelsedagspresent jag fick, summerade örebroaren Simon Kjellin.

Löpkompisen Christina Larsson instämde.

- Vi brydde oss inte så mycket om sluttiden utan det var upplevelsen som var det viktiga och det här bjöd ju på en väldigt annorlunda miljö. Det var en unik upplevelse, så absolut värt startpengen, avslutade Christina Larsson.

Laddar spelare...
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-07 16:30
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.