03 Juni 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Amanda har öppnat café i Askersund

Amanda Hofvander öppnade för några månader sedan och ser fram mot sommaren med turister. Foto: Ellen Elofsson.Amanda Hofvander öppnade för några månader sedan och ser fram mot sommaren med turister. Foto: Ellen Elofsson.

Kanske har ni noterat att det öppnat ett nytt café i Askersund? Borgmästarinnans café drivs av Amanda Hofvander som här berättar om sin första tid på Stöökagatan

I februari öppnade konditor Amanda Hofvander sitt alldeles egna café på Stöökgatan i Askersund i det gamla borgmästarhuset, som i sin tur lagt grunden till caféets namn Borgmästarinnans café. 

Bor i samma hus

För att vara exakt så slog caféet upp dörrarna 16 februari. I bageriet, som ligger vägg i vägg, bakas det för fullt innan caféet öppnas varje dag  Amanda tillfrågas varför hon valt att öppna ett nytt café i Askersund?

-Jag har alltid velat gjort något eget. Sedan köpte min mamma och hennes man det här huset och då passade det bra. Jag bor också här i samma hus, det är både är på gott och ont, man kommer sällan härifrån.

Baka godsaker har Amanda gjort i flera år innan hon öppnade sitt eget café. Foto: Privat

Hur kommer det sig att du tog steget, vad har du gjort tidigare?

-Jag har jobbat på Brändåsen och på café Tutingen som ligger här på torget i Askersund, så erfarenhet inom service/konditor/bageriyrket finns det.

Namnet Borgmästarinnans café då?

-Det här huset är som sagt borgmästarhuset, jag provade många namn och jag var inte riktigt bekväm med detta, men många tycker det är bra så det börjar bli mer vant och rätt.

Ser fram mot turisterna

Om man vill besöka ditt café, hur är dina öppettider?

-Jag har öppet alla dagar förutom måndagar, men troligtvis kommer även måndagar vara öppna under sommaren. 

Hur känns starten nu när det gått några månader?

- Första tiden har varit över förväntan. Jag kan inte säga att någon dag är mer intensiv än den andra. Men nu ser jag fram emot alla turister, jag har drivit caféet själv tills nu, men under sommaren kommer jag att ta hjälp av några fler som ska arbeta här, avslutar Amanda Hofvander.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-30 17:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.