Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
26 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

David avgjorde med ett riktigt drömmål

David Harrysson vid det kryss som hans segerpuck mot Fagersta satt i. Foto: Anders BjörkDavid Harrysson vid det kryss som hans segerpuck mot Fagersta satt i. Foto: Anders Björk

HOCKEY: Kumla Hockey visade att man kan när man under tisdagskvällen slog topplaget Fagersta med 4-3. David Harrysson avgjorde med ett drömmål. - Ett av de snyggaste mål jag gjort, säger Harrysson efteråt.

I senaste matchen skåpades Kumla Hockey ut fullständigt. Förlust 9-3 hemma mot ettan Arboga. Men laget fick snabb revansch när andraplacerade Fagersta gästade och slogs tillbaka med 4-3. 

“Tyckte jag kunde stanna här”

Matchen avgjordes på övertid. David Harrysson bjöd där på ett drömmål. 

- Jag får pucken bakom eget mål och ser att det finns en yta att åka på och trampar upp med pucken. Jag tar mig förbi första killen och då är det bara en kvar, där lägger jag pucken mellan hans klubba och skridsko och sen får jag upp pucken i krysset bakom målvakten på något sätt, säger Harrysson efteråt.

Du var med Kumla ifjol när ni åkte ur Hockeyettan, hur resonerade du över att vara kvar i klubben?

- Jag känner en trygghet här och kände även att jag kunde utvecklas genom att få spela mycket. Jag hade några förslag från andra klubbar högre upp, men tyckte att jag kunde stanna här i Kumla och hjälpa till när jag ändå var med när vi åkte ner en serie ifjol.

Ni blandar och ger mycket i resultaten?

- Vi kan vara väldigt mycket upp och ner i matcherna. Som senast mot Arboga (förlust 9-3) då ledde vi efter en period och spelade riktigt bra. Sen så klappar vi ihop totalt och det är nåt vi behöver jobba på att förbättra. Men jag tycker det är riktigt starkt av oss idag att hålla ihop det hela matchen och slå ett bra Fagersta, avslutar David Harrysson.

Derby på fredag i Hallsberg

Övriga mål för Kumla gjorde Anton Weiler, Liam “Hjorten" Hjortzberg och Viktor Greveback. Trots vinsten tappade Kumla sin kvalplats i Division 2 då Hallstahammar gick förbi ( samma poäng, men bättre målskillnad). 

Arboga och Fagersta är i stort sett klara för kval uppåt (de fyra främsta kvalar uppåt). Kampen om de två övriga platserna står mellan Kumla, Hallsberg och Hallstahammar. Just nu är det liten fördel Hallsberg och Hallstahammar. 

Hallsberg var ytterst nära poäng och vinst borta mot överlägsna serieledaren Arboga under tisdagen. Hallsberg ledde med 3-2 med två minuter kvar, men då satte Arboga två mål på 17 sekunder. 

Oskar Holmstedt 2, Daniel Lindberg 1 målskyttar för Hallsberg. Nästa match då? Den är redan på fredag och då är det dags för säsongens tredje derby mellan Hallsberg och Kumla. De har en vinst vardera. 

Matchen spelas i Hallsberg och startar klockan 19.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-01-10 21:39
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla