Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Villabrand i Hällabrottet utreds

Orsaken till branden i Hällabrottet på torsdagen är okänd. Foto: Anders BjörkOrsaken till branden i Hällabrottet på torsdagen är okänd. Foto: Anders Björk

Branden i en villa i Hällabrottet på torsdagen utreds som mordbrand.
- Det är rubriceringen, inte bara när människoliv är hotade, utan också när det handlar om stora ekonomiska värden, som en villa, eller när det är spridningsrisk, säger vakthavande befäl vid polisen, Erik Hiding.

Villan började brinna på torsdagseftermiddagen och blev snabbt övertänd och totalförstördes. Personerna som var hemma hann ta sig ut.

Någon uppenbar orsak till branden finns inte, och därför utreds branden som mordbrand. Polisen kommer att göra en teknisk undersökning av brandplatsen.
- Men det tar tid för en stor brand att svalna, och så måste man vara säker på att inget kan rasa, säger Erik Hiding.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-09 10:08
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.