Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
28 July 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Villabrand i Hällabrottet, hus brann ner helt

Det brinner på Kalle Malkums väg i Hällabrottet. Foto: Anders BjörkDet brinner på Kalle Malkums väg i Hällabrottet. Foto: Anders Björk

En villa på Kalle Malkums väg i Hällabrottet brann ned till grunden torsdagen. Larmet kom till räddningstjänsten strax efter halv tre. När räddningstjänsten kom fram möttes de av en fullt utvecklad brand.

Huset, på en villagata, med bara några meter till närmaste byggnad, var ett trähus i två våningar.

- Huset brinner ned men brandkåren verkar lyckas med att förhindra spridning till andra byggnader, berättade Sydnärkenytts Anders Björk som var på plats vid branden.

Alla ska ha hunnit ut ur den brinnande villan. Enligt SOS Alarm var det förmodligen de som bor i huset som larmade räddningstjänsten.

Räddningstjänst från både Byrsta och Örebro arbetade med branden. Polis och ambulans fanns också på plats.

Vid 17.30 hävdes polisens avspärrningar vid platsen.

Husen ligger tätt. Foto: Anders Björk Husen ligger tätt. Foto: Anders Björk
- Det är fruktansvärt, säger grannarna. Foto: Anders Björk - Det är fruktansvärt, säger grannarna. Foto: Anders Björk
Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-08 15:03
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.