Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
30 May 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Gustav och Jonatan kör vidare med Indianerna

Gustav och Jonatan Grahn fortsätter i Indianerna även nästa säsong. Foto: Anders BjörkGustav och Jonatan Grahn fortsätter i Indianerna även nästa säsong. Foto: Anders Björk

SPEEDWAY: Indianerna har gjort klart med bröderna Gustav och Jonatan Grahn även för nästa säsong. Den lokala duon fick stort förtroende i år. - Vi är så tacksamma för det förtroende vi fått, uttalar de sig.

Att det skulle bi en förlängning med “Lill-Grahn” och “Stor-Grahn” var väntat. Killarna är uppväxta bara några hundra meter från banan, besitter ett stort klubbhjärta och fick ifjol ett helhjärtat förtroende från klubbledningen att köra. 

Via ett gemensamt uttalande säger bröderna:

"Till 2023 gör vi en större satsning för att utvecklas som speedwayförare. Med god stöttning från våra lagledare och Indianerna hoppas vi ta ytterligare steg i vår utveckling. Vi ser fram emot att hjälpa laget till fler segrar! Vi är så tacksamma för det förtroende och stöd vi fått från hela föreningen, lagledning och supportrar under föregående säsong. Vi hoppas att se många gamla och nya ansikten ute på Sannahed till våren. Hoppas ni är lika taggade som vi är!”

Lagledare och sportchef Peter Johansson:

“De har tagit ett enormt kliv i sin lägstanivå och blivit tydliga heatledare i Allsvenskan och stått för några bländande insatser i Bauhausligan. De har skaffat sig värdefull erfarenhet genom ligakörningen och internationell erfarenhet och tempo genom framförallt landslagsuppdrag. Det känns givetvis roligt att få ge dem förtroendet och att vi som klubb och lagledning satsar vidare på dem”

Både bröderna får ingångssnittet 0,5 och truppen börjar nu alltmer att fyllas på. Här finns nyförvärven Jason Doyle, Szymon Wozniak och Krzysztof Buczkowski, unge polacken Krakowiak och nu även bröderna Grahn. 

Om det är tänkt att dessa sex namn ska ingå i startsjuan, vilket mycket tyder på, återstår en förare och det finns 2,34 i snitt kvar så alltså möjlighet att ta in en högsnittare till. Återstår att se om denne förare blir Max Fricke, eller någon annan.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-09 14:06
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla