27 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Ny smäll med lastbil vid ökänd bro i Kumla

Det var inte den första lastbil som körde in i bron, och säkerligen inte den sista. Foto: Anders BjörkDet var inte den första lastbil som körde in i bron, och säkerligen inte den sista. Foto: Anders Björk

Kring kl 13:30 körde en lastbil in i järnvägsbron på Stenevägen. Skadorna på släpet blev stora. Den skärrade chauffören hävdade efteråt att hans lastbil mäter 4,1 meter och trodde han skulle komma under.

​En rejäl smäll hördes. Undertecknad som befann sig i ett hus endast ett par hundra meter bort anade vad ljudet kunde bero på, och som befarat så var det en lastbil som missbedömt höjden på järnvägsbron vid Stenevägen/Kyrkogatan.

Chaufför trodde det skulle räcka

Lastbilen kom från Stenevägen och tog sig trots smällen igenom hela bron och blev stående kraftigt demolerad på Kyrkogatan. I stort sett hela släpet var förstört, men de tre motorcyklar som fraktades inuti ska, enligt chauffören, ha klarat sig.

På bron står det textat “Fri höjd upp till 4,10 meter”.

Chauffören hävdade att hans bil var 4,1 meter och trodde uppenbarligen han skulle klara sig. Men han borde naturligtvis tagit det betydligt lugnare när han närmade sig bron.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-05-20 14:04
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.