Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Kumlanytt
27 January 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Trippans Thaibutik öppnar i centrala Kumla

Henrik Lindéh med sin fru Wilaiwan, som går under smeknamnet Trippan. Foto: Anders BjörkHenrik Lindéh med sin fru Wilaiwan, som går under smeknamnet Trippan. Foto: Anders Björk

På måndag öppnar Trippans Thaibutik på Hagendalsvägen i Kumla. Butiken kommer att ha E-handel från första början och framförallt sälja livsmedelsvaror från Thailand.

Namnet “Trippans Thaibutik” kommer efter Wilaiwan Lindéh som kallas för Trippan. Hon är sedan 2015 gift med Henrik Lindéh som till vardags jobbar på Kumla kommun, men nu har Henrik tagit ett par veckors semester för att hjälpa till kring premiären.

Mestadels varor från Thailand

För man kommer att öppna nästa måndag. Vid besök en vecka innan ser man ut att ha bra koll på läget. Visst återstår det jobb, men mycket förefaller vara på plats och fixat.

- Det vi kommer att sälja blir livsmedelsprodukter framförallt från Thailand, men även vissa övriga asiatiska produkter. Det köps in via grossist, berättar Trippan

Trippans Thaibutik kommer finnas bredvid Sveas Café i den lokal Bennys Foto tidigare hade. Trippans Thaibutik kommer finnas bredvid Sveas Café i den lokal Bennys Foto tidigare hade.

Sedan Trippan flyttade till Sverige har hon varit hemma och tagit hand om de två små barn som paret har ihop. Men nu är barnen redo för förskolan och då passar det bättre för Trippan att börja jobba.

Har E-butik från starten

Hur känns det då att snart öppna egen butik?

- Det är lite nervöst faktiskt eftersom det blir mitt första jobb i Sverige. Men jag hoppas det kommer kunder som vill prova vårt utbud och lokalen har ju ett väldigt bra läge, det går förbi folk här hela tiden, säger Trippan.

En sak som man har från start är e-handel.

Redan från direkten kommer kunder att kunna beställa de varor de vill ha via internet för att sen hämta det ihopplockat i butiken. Man hoppas inom kort även kunna ha utkörning. Dessutom ska kunder få hjälp att plocka ihop matkassor, för det finns ju säkert nyfikna kunder som kommer testa utbudet men då inte riktigt vet hur de ska matcha varorna.

- Vi sätter då helt enkelt ihop det som behövs för att laga maten, avslutar Henrik Lindéh.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-01-05 14:00
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.