25 Maj 2020
Tipsa: 073-094 57 58

Tony fick sin bil uppeldad i Kumlaby

Tony Mesihovic bredvid sin bil som ännu står kvar på parkeringen. Uppbrända bilen bredvid har hämtats.  Foto: Anders BjörkTony Mesihovic bredvid sin bil som ännu står kvar på parkeringen. Uppbrända bilen bredvid har hämtats. Foto: Anders Björk

En av de som fått sin bil uppeldad i Kumla i veckan är Tony Mesihovic. Han och familjen sörjer att deras favoritbil nu är förstörd och förhållandet till Kumla, som de flyttade till för två år sen, har fått sig en törn.

Tony, hans fru Alicia och deras två barn har bott i Kumlaby i lite mer än två år. De flyttade hit från Örebro. Anledningen till flytten var att de ville komma till en lugnare stad och även att få mer boendeyta för pengarna.

"Bil hade skadats lite"

Natten till måndagen låg Tony i hemmet och sov. Han vaknade av att det ringde, men ville inte svara eftersom det var hemligt nummer. Kort efteråt kom dock ett sms där det stod att det brunnit vid hans bil och att den skadats lite.

Parkeringen där två bilar eldades upp ligger precis vid infarten till Kumlaby från Södra Kungsvägen.

- Så jag gick ju ut till parkeringen och såg då polisen här, brandkåren hade åkt iväg. När jag kom till bilen såg jag att den var helt förstörd, jag blev förvånad då jag inte trodde att den skulle vara så skadad, säger Tony.

Hur reagerade du efteråt?

- Jag blev ledesen och min fru blev ännu ledsnare, hon grät jättemycket. Vi älskar den här bilen, den har alltid gått igenom besiktning med bästa omdömet, säger Tony om sin numer utbrända Fiat Punto.

Paret har halvförsäkring på bilen och först trodde Tony inte att man skulle få ut någon ersättning alls då försäkringen inte täckte skadegörelse. Men det visade sig däremot att den täckte brand.

Åkte till bilhimlen sa de till barnen

- Så nånting lär vi väl få ut alla fall, men jag inte vet inte hur mycket. Först trodde jag att vi inte skulle få nånting. Förutom bilen hade vi två bilbarnstolar där inne och hade just satt på nya däck och bytt kamrem.

Tony har svårt att förstå varför någon brände upp familjens bil.

- Väldigt tråkigt och det är svårt att förstå att någon kan påverka vårt liv så negativt.

Tony och Alicias barn är tre och fem år gamla. När barnen frågat om vad som hänt med deras favoritbil har föräldrarna sagt att den har åkt till bilhimlen. Tony har fortfarande förtroende för Kumla, men det har fått sig en törn.

- När vi flyttade hit gjorde vi det för att Kumla ska vara ett lungt ställe, och det har det också känts som att det varit. Men så händer nånting sånt här, det känns jättetråkigt, avslutar Tony Mesihovic. 

Spår hittats, men ingen misstänkt

Vad säger polisen då?

- Vi har gjort teknisk undersökning på platserna för bilbränderna och vissa spår har påträffats. Vidare undersökning får se vad det leder till, men vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Karin Eldblom, förundersökningsledare.

Att leta bilbrännare är inget jobb man är speciellt vana vid i området.

- Det har inte varit vanligt förekommande för oss tidigare, men vi får se om de spår vi har kan härleda till något, avslutar Karin Eldblom. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-10 11:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.