Gå till innehåll
Kumla

Att det blev silver på Skol-SM i futsal var Skogstorpsskolan stolta över. Foto: Anders Björk

Duktiga fotbollstjejer hyllades i sin skola i Kumla

Publicerad: 17 March 2023 11:56

Skogstorpsskolans flicklag i futsal är näst bäst i Sverige. Detta uppmärksammade skolan under fredagen när de hyllades inför övriga elever. – Vi ska vara väldigt stolta, säger spelaren Lia Törnström

Strax innan klockan 10 under fredagen började elever flockas framför scenen och musik ljöd ur högtalarna. De flesta visste dock inte vad som var på gång. “Det är en överraskning”, viskade rektor Angelica Landmark. 

Lia, en stolt lagkapten

En lärare gick upp på scenen och avslöjade varför man samlats och läste upp namnen på de tjejer som nyligen representerat Skogstorpsskolan i Skol-SM i futsal och där blivit näst bäst i Sverige. 

Tjejerna och även ledaren Peter Göransson ombads att komma upp på scen. 

Flera hundra av skolans elever samlades för att applådera sina skolkamrater.

Totalt var det elva tjejer från skolan som deltog i Skol-SM och de gjorde det så pass bra att det räckte till ett silver. Lagkapten var Lia Törnström från klass 8B som får berätta om vägen till medaljen.

– Vi vann tre utslagsmatcher för att ta oss till finalspelet. Bland annat mot Engelbrektsskolan i Örebro. Finalspelet avgjordes i Jönköping och där deltog en skola från Jönköping och en från Göteborg. Vi vann mot skolan från Jönköping, men förlorade en jämn match mot de från Göteborg och då blev det silver.

Skogsstorpsskolan ligger i norra Kumla och är kommunens klart största skola

Merparten av tjejerna som var med tillhör det duktiga lag från IFK Kumla som för inte så länge sen blev fyra i SM i futsal i sin åldersklass. Så någon stor skräll att de skulle lyckas så bra var det inte. 

– Jag tycker vi ska vara väldigt stolta över vad vi presterade, en andraplats är ändå sjukt bra, avslutar Lia Törnström. 

DESSA DELTOG: Cecilia Olofsson, Lina Landmark, Miranda Lindqvist, Amanda Timonsson, Thelma Jävert, Nellie Nilsen, Elsa Nordin, Ida Skarda, Lia Törnström, Emilia Sundberg, Emilia Jägerstedt Widstrand

Annons

kumla