Gå till innehåll
Kumla
Flera klassiska bilar, inklusive en röd sedan i förgrunden, står parkerade framför en röd träbyggnad på en gräsyta.

Dessa var några av de över 200 välskötta bilarna som kom för att visa upp sig vid den vackra miljön. Foto: Anders Björk

Veteranbilar och marknad lockade folk till Sannahed

Publicerad: 4 July 2024 12:41

Under onsdagskvällen var det veteranbilsträff och hantverksmarknad i Sannahed. Över 200 fordon visades upp och mer än 500 korvar såldes. - Vi är jättenöjda, säger Jan Klingberg från arrangerande Kumla/Sannahed Hembygdsförening.

Arrangemanget är en årlig tradition i Sannahed. Denna kväll var det även speedway på orten då Indianerna hade hemmamatch. Besökarna vid Hembygdsgården kunde inte undgå att höra motorljudet från banan, en dryg kilometer bort. 

Färre fordon än normalt

-Det var 220 bilar och 15 motorcyklar/mopeder som ställde ut i år. Det var lite sämre än normalt, det brukar ligga runt 300 och som mest har vi haft 430, säger Jan Klingberg från Kumla-Sannahed Hembygdsförening. 

Jan tror att regnskurarna kan ha fått en del att hålla sig hemma med sina bilar och motorcyklar. Men besöksantalet var ändå bra. 

-Det var jättebra, vi sålde 500 korv med bröd och mycket fika. 

Förutom alla veteranfordon så var det även en mindre “Hantverksmarknad” vid platsen. Dessutom bjöds det på musik då Lotta Martinsson med band uppträdde från den lilla scenen vid Hembygdsgården.

En röd mikrobil, en röd sedan och en blå klassisk bil visas utomhus i ett gräsområde med en liten röd byggnad och träd i bakgrunden.

Klassisk tvåfärgad bil med registreringsskylt

En röd Porsche 944 med en registreringsskylt där det står

En röd och svart klassisk bil med siffran 96 på sin sida visas på en utomhusbilmässa, med andra veteranbilar och träd i bakgrunden. Bilen har en skylt

En röd Pontiac Firebird med ett guldfågelemblem på huven är parkerad på gräs. Andra klassiska bilar syns i bakgrunden. På bilens registreringsskylt står det

En samling veteranbilar parkerade på en gräsmatta med träd och några personer i bakgrunden. Den gröna bilen framför har en svart motorhuv.

Närbild av en skylt som visas inuti en bils fönster, med specifikationer för en 1950 Mercedes-Benz 170S Cabriolet A, inklusive motorinformation, effekt, vikt och toppfart.

En grön veteranbil med synlig registreringsskylt

Närbild av fronten på en lila Dodge-bil med regndroppar på motorhuven och en framträdande luftscoop. Dodge-emblemet och gallret syns tydligt. Träd och människor i bakgrunden.

Bakifrån av en blå Volvobil med registreringsskylt

Annons

kumla