Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Kvartersloppis blev
loppis i hela Pålsboda

Theres Pettersson har fått nästan hela Pålsboda att ordna loppis på lördag. Foto: Henrik ÖstenssonTheres Pettersson har fått nästan hela Pålsboda att ordna loppis på lördag. Foto: Henrik Östensson

På lördag blir det loppis i Pålsboda, i verkligt stor skala. När Theres Pettersson gjorde ett upprop om att ordna ett kvartersloppis i en lokal Facebookgrupp blev hon verkligen hörsammad. Mer än 60 säljare har anmält att de ska ha loppis hemma nu på lördag.

Flera av ortens handlare har hakat på. Precis varenda del av Pålsboda finns med på den loppiskarta som Theres kompis, Linda Persson hjälpt till att ta fram.

– Det blev lite större än jag räknat med. Det är som sagt mer än 60 säljare, men på flera ställen står flera säljare på samma adress. Det är alltså inte 60 platser, men kanske 30  På några ställen kommer det säljas varmkorv och fika.

Theres provade att ordna kvartersloppis redan 2019, men då i mindre skala.

– Kanske fanns det ett uppdämt behov, jag vet inte. Det är verkligen roligt att så många hakat på. Man kan ju göra det här till en heldag i Pålsboda. Både järnhandeln, kaféet och blomsterhandeln kommer ha egen försäljning också.

Blir det någon särskild inriktning på det som säljs?

– Nej, jag har faktiskt uppmanat folk att sälja lite av varje. Växter exempelvis. Det är ju populärt att odla och hålla på i sin trädgård. Men det blir nog en hel del barngrejer. Det är rätt naturligt. Barnfamiljer byter ju grejer i takt med att barnen växer.

Varför gör du det här?

– Men jag tycker väl det är lite roligt själv. Älskar loppis. Jag gillar också återbrukstanken. Att handla och sälja begagnat lokalt måste ju vara optimalt ur resurssynpunkt. Vi slänger ju för mycket grejer.

Kommer du själv åka runt till alla säljare?

– Om jag hinner. Det beror på hur länge min man orkar hålla ställningarna hemma. Han brukar holla i korvkokningen, avslutar Theres.

Klockan 10.00 på lördag är det tänkt att det hela ska dra igång. 

– Vi håller på till klockan 14.00. På vissa ställen kan det säkert bli längre.

Själva kartan där alla loppisar finns utmarkerade. Själva kartan där alla loppisar finns utmarkerade.
Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-16 15:39
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.