Gå till innehåll
Laxå

Denna skylt sitter vid Drömmarnas tunnel, nära Centralskolan. Foto: Margareta Swenson

Peppande skyltar på gatorna runtom i Laxå

Publicerad: 26 January 2022 15:10

På gatorna i Laxå har peppande vägskyltar börjat sättas upp. "Var rädd om dig" och "Gör någon glad är två av dem". Ytterligare ett gäng skyltar är på väg upp.

Det har börjat dyka upp annorlunda skyltar i Laxå. 

Den första lilla skylten sitter på en stolpe nedanför Midsommarberget med uppmaningen “Var rädd om dig!” En annan sitter vid Drömmarnas tunnel som leder till Centralskolan. På den står det “Gör någon glad!”

Tre uppe, ytterligare sju på gång

Vid övergångsstället vid järnvägsstationen har Fru Gårman bytt plats med maken, en emanciperad vägskylt. 

Det var på tiden.

 - I mina arbetsuppgifter ingår en hel del underhåll av räcken och skyltar. Det var så jag kom på att det vore trevligt med uppmuntrande texter på skyltar också. Jag skrev några förslag och fick godkänt av min chef, Mattias Looström, säger Hans Löfvenhaft som jobbar inom gata & parksektionen hos Laxå Kommunfastigheter 

Tre av tio skyltar har redan kommit upp. 

Resten kommer upp undan för undan. Hans planerar att sätta några utanför skolorna. “Du kan alltid bli bättre!” och “Ge aldrig upp!” är texter som han tror kan peppa eleverna. 

- Kan man göra någon glad och locka fram ett leende, så är det toppen, det är aldrig fel med ett vänligt ord på vägen, avslutar Hans Löfvenhaft. 

Annons

laxa