Gå till innehåll
Laxå

Laxå har hämtat en gran från kommunens mark som ståtar vid torget. Foto: Margareta Swenson.

Laxå lyser upp med juldekorationer

Publicerad: 17 December 2020 17:09

I Laxå har kommunen kostat på ungefär 150 000 kr för inköp av juldekorationer som nu pryder torget och centrum. Granen är en rejäl sådan och hämtad från mark någonstans i kommunen.

Runt torget är träden behängda med ljusgirlanger, som under Bröstcancerveckan skimrar i rosa, men nu under adventstid lyser varmt gula.

Gran från kommunens mark

I träden hänger också lysande bollar likt röda äpplen. Mitt på torget står en rejäl gran, den är hämtad från kommunens mark. Och över Midsommarbergets tallar hovrar Laxås vattentorn, för tillfället belyst med röda lampor, som ett flygande tefat.

I år har juldekorationerna utökats än mer.

- Vi har köpt in dekorationer för cirka 150 000 kr i år, säger Mattias Looström som är VD för Laxå Kommunfastigheter AB och även för Laxåhem.

Röforsvägen från E20 och in mot centrum kantas nu av åtta lysande cylindrar, som hänger som ljusdraperier kring lyktstolparna. Över dammen vid kanalen och från det stora trädet på Postgatan faller stora blåskimrande droppar.

Premiär för snögubbe

Dessutom står det från och med i år en lysande snögubbe med blå hatt och röd halsduk på torget.

-Kommunen har fått ta emot massor med positiva kommentarer. Det har blivit lite av en happening som man längtar efter varje år när ljusen ska tändas upp igen vid första advent, hävdar Mattias Looström.

Laxås kommunalråd Bo Rudolfsson påträffas ute i privata ärenden vid torget. Han vill uppmana Laxåborna att komma med idéer på hur kommunen ytterligare kan smycka Laxå i adventstid.

“Varför inte en stjärna i toppen på granen", funderar Bo på själv. Så har du en lysande idé, skicka in den till kommunen så kanske den kan bli verklighet nästa år.

Vid Dr Hannerz Park som ligger mellan E20 och centrum i Laxå.

Snögubben på torget övervakas av vattentornet i bakgrunden.

På torget.

Annons

laxa